Remus Borza: Am decis sa raman la conducerea Hidroelectrica

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 09:17
1565 citiri
Remus Borza: Am decis sa raman la conducerea Hidroelectrica
Foto: dcnews.ro

Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, a declarat ca a decis sa nu mai demisioneze de la conducerea companiei, in urma unei discutii purtate vineri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul interimar al Economiei, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

'Am avut o intalnire astazi cu premierul, cu vicepremierul si cu ministrul Energiei si am reusit sa clarificam toate aspectele, prin urmare am decis sa raman in continuare la Hidroelectrica. Cei trei m-au asigurat ca am autoritate deplina in cadrul companiei', a precizat Borza.

El a explicat faptul ca a intentionat sa paraseasca aceasta functie intrucat era nemultumit de activitatea unor membri ai Consiliului de Supraveghere si ai Directoratului Hidroelectrica, care este boardul executiv al companiei.

'Eram nemultumit de o anumita lentoare cu care unii membri ai Directoratului isi asuma luarea unor decizii vitale pentru companie. De asemenea, in Consiliul de Supraveghere eram in minoritate. Este vorba, de exemplu, de decizii privind vanzarea energiei pe bursa. Din 22 mai, Hidroelectrica n-a mai vandut niciun megawatt de energie pe bursa. De ce? Din cauza incapabilitatii managementului care nu stie sau nu vrea sa vanda energie', a mai spus el.

De asemenea, Borza a indicat faptul ca Directoratul a oprit procesul de vanzare a microhidrocentralelor.

'Vanzarea microhidrocentralelor ar fi generat lichiditate, deci venituri, deci profit, care ar fi fost reinvestit in retehnologizarea hidrocentralelor mari', a continuat oficialul Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, in plus, Hidroelectrica nu a angajat pana acum o casa de avocatura care sa o reprezinte in procesul cu traderii de energie, care au actionat compania in instanta dupa rezilierea contractelor cu acestia.

'Am trimis scrisori catre 15 firme de avocatura, dar nu s-a facut inca o selectie. Asa ca Hidroelectrica nu este reprezentanta corespunzator in instanta in procesul cu traderii', a spus Borza. Intrebat daca si firma sa de avocatura se afla intre cele 15, el a raspuns negativ.

Remus Borza a declarat joi seara, pentru AGERPRES, ca a decis sa plece de la conducerea Hidroelectrica si ca isi va prezenta demisia vineri, dupa ce va avea o discutie cu premierul Victor Ponta.

Pe de alta parte, surse din Ministerul Economiei au declarat pentru AGERPRES ca Borza si-a scris deja demisia, care a ajuns pe masa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Sursele citate au mai spus ca demisia lui Borza vine in urma unor neintelegeri cu restul conducerii Hidroelectrica pe tema angajarii unei case de avocatura care sa reprezinte Hidroelectrica in procesele cu traderii de energie.

Remus Borza a fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica in timp ce compania s-a aflat in procedura de insolventa (iunie 2012 - iunie 2013).

La finele lunii august, Borza a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, procurorii il acuza pe Remus Borza ca, in perioada cand era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica platite de Hidroelectrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Remus Borza Hidroelectrica, #scandal Hidroelectrica, #conducere Hidroelectrica , #Management