Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei explica:

Numirea membrilor CS al Hidroelectrica, amanata din motive de securitate nationala

Numirea membrilor CS al Hidroelectrica, amanata din motive de securitate nationala


Ministerul Economiei a anuntat ca a solicitat amanarea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere (CS) al Hidroelectrica, pentru a permite aplicarea unui decizii a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Potrivit legislatiei invocate, operatiunile de preluare a controlului asupra unor intreprinderi sau active, precum si cele de concentrare economica, sunt supuse legii pentru concurenta, scrie Mediafax.

MECMA are o "intelegere" cu Fondul Proprietatea (FP) ca firma care selecteaza directorul general al producatorului de energie sa recomande si candidati pentru Consiliul de Supraveghere.

Franklin Templeton sustine contrariul

Reprezentantii fondului Franklin Templeton sustin, pe de alta parte, ca numirea membrilor in Consiliile de Administratie sau de Supraveghere nu este supusa prevederilor legii invocate de CSAT, care se refera strict la preluari de companii.

Reprezentantii Franklin Templeton mentioneaza si ca firma angajata sa recruteze directorul general al Hidroelectrica a recomandat deja candidati "adecvati" pentru Consiliul de Supraveghere al producatorului de energie.

Numirea membrilor Consiliului de Supraveghere a Hidroelectrica este unul dintre subiectele care vor fi discutate in AGA producatorului de energiei programata pentru 31 octombrie.

Hidroelectrica devine marul discordiei dintre Ministerul Economiei si Franklin Templeton

Franklin Templeton, adminitratorul Fondului Proprietatea, a comunicat luni ca Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) vrea sa amane numirea noului Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica. Franklin Templeton a aratat ca respinge propunerea si o considera "un abuz de pozitie majoritara" si o "grava incalcare a principiilor de guvernanta corporativa".

Producatorul de energie a intrat in insolventa in 20 iunie si de atunci se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.

Compania este in insolventa din cauza vanzarilor de energie catre "baietii destepti", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar si a altor factori, conform unui raport al Euro Insol. Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1582 ori