Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fara disponibilizari la Hidroelectrica. Cum va fi reorganizata compania

Fara disponibilizari la Hidroelectrica. Cum va fi reorganizata compania


Hidroelectrica nu va face disponibilizari si nici nu va vinde active, in procesul de reorganizare, precizeaza un acord incheiat, vineri, cu sindicatul salariatilor Hidroelectrica, Hidrosind.

"Partile semnatare se angajeaza ca reorganizarea Hidroelectrica se va face din punct de vedere al mecanismelor economice, fara vanzarea de active, cu mentinerea in integralitate a drepturilor salariatilor societatii si cu asigurarea stabilitatii locurilor de munca, intr-un climat normal de munca in scopul redresarii economice a societatii", potrivit unui acord incheiat vineri de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica, filiala Hidrosind a Hidroelectrica, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Hidroelectrica si administratorul judiciar, relateaza Mediafax.

De asemenea, Hidroelectrica isi poate desfasura in continuare activitatea conform legii, cu toate ca Tribunalul Bucuresti a admis miercuri, cererea societatii de intrare in insolventa.

"SC Hidroelectrica SA functioneaza conform legii, detinand autorizatii si licente pentru desfasurarea de activitati in sectorul energiei electrice. Din acest motiv, Autoritatea nu va suspenda si nu va retrage nicio autorizatie sau licenta detinuta de Hidroelectrica, pe parcursul derularii procedurii de insolventa, societatea avand toate drepturile pentru a-si desfasura in continuare activitatea, in conformitate cu prevederile Legii insolventei nr. 85/2006, cu completarile si modificarile ulterioare", se arata intr-un comunicat.

Insolventa, o solutie controversata, pentru a scapa de "baietii destepti"

Administratorii companiei de stat au decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor.

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat marti ca intrarea in insolventa, dupa "un dezastru de management" si seceta din 2011, nu vizeaza falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, si nu va duce la vanzarea de active sau inchiderea de hidrocentrale.

De asemenea, el a precizat ca autoritatile pastreaza deschise toate optiunile in privinta renegocierii contractelor de vanzare directa a energiei incheiate de Hidroelectrica si au "sentimentul ca se poate obtine mai mult" din renegocierea acestor acorduri.

El a mai spus ca niciunul dintre beneficiarii contractelor directe de achizitie a electricitatii de la Hidroelectrica nu a acceptat reducerea perioadelor de livrare si ca varianta finala a renegocierii acestor contracte va depinde de rezultatele economice, practici comerciale si principii ale pietei. Trei sferturi din energia produsa de Hidroelectrica este vanduta catre opt beneficiari ai acordurilor directe.

Hidroelectrica a livrat in 2011 "baietilor destepti" energie de 1,52 miliarde de lei (360 milioane de euro), in scadere cu 300 de milioane de lei fata de 2010, contractele bilaterale reprezentand jumatate din vanzarile companiei de stat in anul trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2179 ori