Hidroelectrica vinde microhidrocentrale ca sa obtina 200 mil. de euro

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 15:45
2174 citiri
Hidroelectrica vinde microhidrocentrale ca sa obtina 200 mil. de euro

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, sustine ca in perioada urmatoare compania va organiza licitatii internationale pentru vanzarea celor 163 de microhidrocentrale, pentru a obtine aproximativ 200 de milioane de euro.

Intr-o prima etapa vor fi scoase la vanzare 70 de microhidocentrale, a declarat Borza, pentru HotNews. Administratorul judiciar al Hidroelectrica a respins informatiile potrivit carora Complexul Energetic Oltenia ar urma sa preia o parte din sucursalele Hidroelectrica.

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurentiu Ciurel, a declarat ca a existat deja o discutie pe aceasta tema intre ministrul Eenergiei, Constantin Nita, si Remus Borza. Ciurel ar fi spus, potrivit TV Sud, ca CEO ar putea absorbi o parte a Hidroelectrica incepand cu luna februarie.

In urmatoarele doua-trei luni, dupa ce va fi obtinut un acord in Adunarea Generala a Actionarilor, ar putea fi organizate licitatii internationale. In perioada urmatoare, va fi facuta o selectie de oferte in vederea evaluarii acestora, iar in AGA din 18 februarie va fi prezentata o strategie de valorificare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hidrocentrala vanzare microhidrocentrale, #tranzactie Hidroelectrica, #licitatie Hidroelectrica microhidrocentrale , #Management