Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica va rezilia acordurile de vanzare, nesemnate pe bursa

Hidroelectrica va rezilia acordurile de vanzare, nesemnate pe bursa


Contractele bilaterale de vanzare a energiei de catre compania de stat Hidroelectrica vor fi reziliate "la primul termen posibil", cu exceptia acordurilor incheiate prin bursa de energie OPCOM.

"Conducerea Hidroelectrica a transmis, la inceputul acestei saptamani, catre beneficiarii contractelor bilaterale care nu au fost tranzactionate pe OPCOM, notificarea privind intentia de reziliere a contractelor aflate in derulare, la primul termen posibil, in conformitate cu prevederile legale si contractuale", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

Transmiterea notificarii a fost aprobata in cadrul Consiliului de Administratie al companiei, in conformitate cu dispozitia transmisa de Ministrul Economiei, actionarul majoritar, ca urmare a angajamentelor asumate de Guvern in scrisoarea de intentie si memorandumul tehnic de intelegere cu Fondul Monetar International (FMI), Banca Mondiala si Comisia Europeana (CE).

Printre companiile care au contracte directe de cumparare a electricitatii de la Hidroelectrica se numara producatorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai are consumator de energie din tara, Energy Holding, Alpiq RomEnergie, Alpiq Romindustries (fosta Buzzman Industries).

In schimb, ArcelorMittal Galati, un alt mare consumator de energie alimentat de Hidroelectrica, nu va fi afectat de decizie intrucat a incheiat tranzactia prin intermediul OPCOM, la sfarsitul anului 2010.

La acea data, Hidroelectrica a ales sa vanda energie catre ArcelorMittal chiar daca primise alte doua oferte la preturi mai mari. In 2009, ArcelorMittal Galati si-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 intr-un mod similar.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de electricitate din Romania, asigurand, in conditii hidrologice normale, circa o treime din productia la nivel national.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1246 ori