Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica: Euro Insol cere actionarea in instanta a trei directori

Hidroelectrica: Euro Insol cere actionarea in instanta a trei directori


Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, cere actionarilor companiei de stat sa aprobe initierea unor actiuni in raspundere pentru daune impotriva ultimilor trei directori generali ai producatorului de electricitate, respectiv Traian Oprea, Mihai David si Constantin Trihenea.

Urmatoarea Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica este programata pentru 31 octombrie, potrivit convocatorului.

Producatorul de energie detinut de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a intrat in insolventa in 20 iunie si de atunci se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.

Hidroelectrica, oficial in insolventa: Cat dureaza limpezirea situatiei

Compania este in insolventa din cauza vanzarilor de energie catre "baietii destepti", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar si a altor factori, conform unui raport al Euro Insol. Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe.

Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"

In luna septembrie, a avut loc adunarea creditorilor Hidroelectrica, in cadrul careia Remus Borza a anuntat ca toti directorii din cadrul companiei vor fi evaluati.

Zi esentiala pentru Hidroelectrica: Ce decizii s-au luat in cadrul adunarii creditorilor

Hidroelectrica a finalizat ecluza romaneasca a Portilor de Fier

Hidroelectrica a modernizat partea romaneasca a ecluzei de la hidrocentrala Portile de Fier, pentru fluidizarea navigatiei pe Dunare. Valoarea investitiei a fostd e 236 milioane de lei.

In urma acestei investitii a fost reluata navigatia prin ecluza romaneasca a hidrocentralei, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1470 ori