Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euro Insol: Hidroelectrica are prea multi angajati

Euro Insol: Hidroelectrica are prea multi angajati


Schema de personal a Hidroelectrica este "supradimensionata", iar nivelul fondului de salarii este "vadit disproportionat" prin raportare la indicatorii economici ai producatorului de electricitate, se arata intr-un raport privind cauzele insolventei companiei elaborat de Euro Insol.

"Schema de personal este supradimensionata, in special pe segmentele care nu au legatura directa cu productia de energie electrica. (...) Nivelul fondului de salarii este vadit disproportionat fata de starea economica a societatii si de productivitatea salariatilor", se spune in raportul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Compania are 5.239 de salariati, dintre care 2.023 de angajati (39% din total) reprezinta personalulul tehnic, economic, stiintific si administrativ.

Salariul mediu pe angajat in Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariatii companiei beneficiaza de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii, care acopera 59% din totalul veniturilor

Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011.

Salariul mediu la Hidroelectrica: 1643 euro. Exista 70 de tipuri de prime si beneficii

Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1904 ori