Euro Insol: Aproximativ 10% din angajatii Hidroelectrica ar putea fi concediati

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 17:45
2939 citiri
Euro Insol: Aproximativ 10% din angajatii Hidroelectrica ar putea fi concediati

Euro Insol va analiza competentele salariatilor Hidroelectrica in urmatoarele trei luni si estimeaza ca in urma evaluarii ar putea fi disponibilizati pana la 10% din angajati, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al producatorului de energie.

Euro Insol a anuntat joi ca a initiat un proces de evaluare individuala a competentelor profesionale si manageriale ale salariatilor societatii. Scopul acestui proces este reducerea cheltuielilor de exploatare, prin redimensionarea organigramei, in special a personalului tehnic, economic, stiintific si administrativ (TESA).

"Am pornit de la premisa ca organigrama este destul de stufoasa fata de puterea bugetului", a spus Borza.

Zi esentiala pentru Hidroelectrica: Ce decizii s-au luat in cadrul adunarii creditorilor

Totodata, Euro Insol a decis deja ca de la 1 octombrie sa inceteze contractele de munca ale celor care au renuntat la dreptul de pensie pentru a se angaja sau au cumulat salariul cu pensia.

Borza a declarat vineri ca in urmatoarele trei luni va avea loc o evaluare a angajatilor la nivelul intregii companii.

Compania are 5.239 de salariati, dintre care 2.023 de angajati (39% din total) reprezinta personalulul TESA, potrivit unui raport privind cauzele insolventei Hidroelectrica, elaborat de Euro Insol.

Borza a afirmat ca in urma negocierilor cu liderii de sindicat, administratorul judificiar intentioneaza sa diminueze sau sa inlature o parte din indemnizatii, prime sau bonificatii.

In plus, prin derogare de la contractul colectiv de munca, Euro Insol vrea sa reduca numarul salariilor compensatorii in cazul disponibilizarilor de la 12 - 48, in prezent, la doi - cinci.

Saptamana trecuta, Remus Borza a precizat ca Hidroelectrica are datorii de peste 3,5 miliarde de lei.

Hidroelectrica are datorii de peste 3,5 miliarde lei

Care sunt cheltuielile alocate de Hidroelectrica pentru angajati

Potrivit raportului elaborat de Euro Insol, schema de personal a companiei este "supradimensionata", iar nivelul fondului de salarii este "vadit disproportionat" prin raportare la indicatorii economici ai producatorului de electricitate.

Salariul mediu pe angajat in Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariatii companiei beneficiaza de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii, care acopera 59% din totalul veniturilor, se mentioneaza in raport.

Totodata, cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011.

Investitiile Hidroelectrica la sucursalele Hateg si Caransebes sunt evaluate

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica SA, impreuna cu directorul general Stefan Gheorghe si cei ai principalelor directii ale Hidroelectrica, se afla de joi pana sambata intr-o vizita de evaluare a activitatii si a principalelor investitii din sucursalele Hidroelectrica Hateg si Caransebes.

De asemenea, sunt programate intalniri cu executivul celor doua sucursale si al filialelor Hidroserv, cu liderii sindicali, cu salariatii, precum si cu autoritatile locale, anunta Agerpres.

Hidroelectrica precizeaza ca in cele trei zile ale deplasarii sunt avute in vedere hidrocentrale si amenajari hidrotehnice la care se deruleaza in prezent investitii cu o valoare cumulata de peste 800 milioane euro.

Producatorul de energie a intrat in insolventa in 20 iunie, data de la care se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#concedieri Hidroelectrica, #evaluare angajati Hidroelectrica, #cheltuieli angajati Hidroelectrica, #disponibilizari Hidroelectrica , #Management