Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Concursul pentru cei 67 de manageri Hidroelectrica se va organiza in luna mai

Concursul pentru cei 67 de manageri Hidroelectrica se va organiza in luna mai


Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a declarat, sambata, la Drobeta Turnu Severin ca, in luna mai, la nivelul companiei se va organiza un concurs pentru ocuparea a 67 de functii de manager, invitand tinerii profesionisti si cu experienta sa se inscrie la concurs.

"Motivul pentru care am venit astazi (n.r. - sambata) la sucursala Portile de Fier si maine (n.r - duminica) voi fi la sucursala din Caransebes este pentru a invita toti specialistii si in special pe cei tineri, cei care au o buna pregatire teoretica, dar si tehnica, pentru ca au experienta de cativa ani in Hidroelectrica, sa se inscrie la concursurile pe care le vom organiza in luna mai, privind ocuparea celor 67 de functii de manager. Este cel mai radical, complex sau complet proces de restructurare a managementului unei companii si derulat din 1990 si pana in prezent", a afirmat Borza.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a aratat ca prin acest concurs isi propune ca la momentul iesirii din insolventa Hidroelectrica sa fie prima companie din Romania care va avea un management profesionist, spunand ca se cauta "oameni care sunt titularizati pe functii fara nicio ingerinta politica sau fara alte subiectivisme, la care vor prevala la toate aceste selectii de personal exclusiv competentele manageriale si profesionale".

Remus Borza a mai spus ca pana acum au plecat din Hidroelectrica 151 de oameni din 5.239, iar in perioada urmatoare vor mai pleca 50 - 100 de oameni din personalul TESA, din acele sucursale in care exista in continuare o supradimensionare.

Potrivit administratorului judiciar, Hidroelectrica a incheiat ultimele patru luni cu un profit de 43 de milioane de euro.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica va incepe un program de concediere a 600 de angajati din Hidroservuri, reprezentand aproape un sfert din numarul total de angajati ale acestor filiale de servicii si mentenanta ale producatorului de electricitate.

Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au in total 2.500 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1705 ori