Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Borza: Ar fi mai bine ca Hidroelectrica sa se listeze in 2014

Borza: Ar fi mai bine ca Hidroelectrica sa se listeze in 2014


Perioada optima pentru listarea la bursa a companiei Hidroelectrica este primul trimestru din 2014 si nu trimestrul trei din 2013, acesta fiind un termen prea optimist, a declarat, joi, la Forumul Pietei de Capital, Remus Borza, partener Euroinsol, administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica.

El a spus ca, la momentul iesirii din insolventa, Hidroelectrica va fi mult mai atractiva pentru investitori si ca dupa listarea la Bursa, Hidroelectrica se va capitaliza cu 300 - 450 milioane euro, in functie de pachetul de actiuni, 10% sau 15%, pe care statul il va vinde.

Borza a mai spus ca, daca Hidroelectrica s-ar fi listat la Bursa in 2012, nu ar fi obtinut decat 30-50 milioane euro.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012.

Masurile aplicate de administratorul judiciar Euro Insol au constat in denuntarea contractelor paguboase cu traderii de energie si vanzarea pe bursa a energiei produse de catre Hidroelectrica, precum si renegocierea, la preturi corecte, a peste 400 de contracte comerciale, dimensionarea investitiilor din 2013 in functie de prioritatile strategice ale companiei si de posibilitatile de finantare, reorganizarea structurii si a cheltuielilor de personal.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1258 ori