Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Administratorul FP va sta cu ochii pe administratorul judiciar al Hidroelectrica

Administratorul FP va sta cu ochii pe administratorul judiciar al Hidroelectrica


Administratorul Fondului Proprietatea (FP), Franklin Templeton, informeaza, prin intermediul uni comunicat transmis Bursei, ca intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica.

"In urma deciziei Tribunalului Bucuresti, decizie cu impact material asupra Valorii Activului Net al Fondului, Managerul de Fond se confrunta cu o situatie noua si intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica. Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura ca va exista o implementare prompta a planului de reorganizare care va genera beneficii pe termen lung pentru companie si actionarii sai", se spune in raport.

Sugestiile Franklin Templeton

Totodata, managerul de Fond considera ca planul de reorganizare ar trebui sa urmareasca imbunatatirea fluxului de numerar prin cresterea veniturilor si reducerea cheltuielilor. Managerul de Fond va actiona in scopul protejarii intereselor Fondului pe parcursul procedurii de insolventa si ar dori ca iesirea Hidroelectrica din acest proces sa aiba loc in cel mai scurt timp posibil.

"Managerul de Fond doreste sa reitereze faptul ca nu preconizeaza ca procedura de insolventa a Hidroelectrica sa aiba un impact material asupra actiunilor corporative ale Fondului planificate pentru acest an, inclusiv plata dividendelor, programul de rascumparare si listarea secundara propusa la Bursa de Valori din Varsovia", se mai spune in raport.

Tribunalul Bucuresti, care a admis miercuri cererea Hidroelectrica de intrare in insolventa, a aprobat ca administrator judiciar sa fie firma Euro Insol.

Tribunalul Bucuresti a stabilit termenul pentru prima Adunare a Creditorilor pentru data 29 august 2012 si a fixat ca termen pentru continuarea procedurii data de 12 decembrie 2012, cand administratorul judiciar va expune, in sinteza, masurile efectuate.

Fondul Proprietatea detine 20% din actiunile Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1062 ori