Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica intra pe piata energiei fotovoltaice si eoliene

Hidroelectrica intra pe piata energiei fotovoltaice si eoliene


Hidroelectrica intra pe segmentul productiei de energie fotovoltaica si eoliana, comandand mai multe studii de fezabilitate in acest sens. Reprezentantii companiei au mai anuntat ca vor incepe constructia mai multor centrale hidro, in urma unor investitii de 250-300 milioane de euro.

"Am comandat mai multe studii de fezabilitate, vom prioritiza in 2013 doar investitiile care se califica pe certificate verzi. Trebuie sa ne maximizam profiturile", a declarat agentiei Mediafax avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania.

El a afirmat ca anul viitor compania vrea sa inceapa constructia a sapte centrale hidroelectrice, proiecte estimate la aproximativ 200 milioane euro, precum si a doua parcuri fotovoltaice si mai multor unitati eoliene, care vor costa 50-100 milioane euro.

Unul din parcurile fotovoltaice va fi amplasat in localitatea Tudor Vladimirescu, judetul Braila, valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate fiind estimata la 220.000 lei, fara TVA.

In respectiva locatie, compania vrea sa dezvolte un parc fotovoltaic cu o putere instalata situata intre 19 MW si 26 MW. Investitia intr-un MW instalat in panouri fotovoltaice costa aproximativ doua milioane de euro, dar Hidroelectrica detine atat terenurile necesare, cat si liniile de inalta tensiune sau statiile de distributie si transformare, cu ponderea cea mai ridicata in totalul investitiei, a precizat Borza.

Constructia centralelor hidroelectrice era prevazuta in strategia de dezvoltare a Hidroelectrica, care cuprinde insa si o serie de proiecte cu o componenta energetica scazuta, a precizat reprezentantul administratorului judiciar.

Borza a precizat ca evaluarea personalului companiei a fost incheiata iar saptamana viitoare vor incepe negocierile cu reprezentantii sindicatelor. "Putem evita disponibilizarile daca liderii dau dovada de maturitate si rationalitate. (...) Ori accepta scaderea veniturilor exceptionale, ori vor fi disponibilizari", a spus el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3448 ori