Hidroelectrica amana licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 10:00
2067 citiri
Hidroelectrica amana licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale

Hidroelectrica a prelungit pana la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un pret de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potentiali investitori, fiind cumparate 61 de dosare de prezentare a activelor.

"Procesul de vanzare (...) se bucura de un real succes, fiind achizitionate de catre persoane juridice romane si straine, in perioada 17 iunie - 1 iulie, 61 de dosare de prezentare a activelor.

Tinand cont de solicitarile repetate de decalare a termenului de depunere a ofertelor, din partea mai multor firme din Europa si SUA, cereri motivate de termenul scurt pentru vizitarea activelor si realizarea unor due diligence proprii, Hidroelectrica intelege sa prelungeasca termenul de depunere a ofertelor pana la data de 11.07.2013, ora 16.00", se arata intr-un comunicat al companiei.

Astfel, plicurile cu documentatiile de participare la licitatie vor fi deschise la 12 iulie, o zi mai tarziu vor fi anuntati ofertantii acceptati, iar licitatiile vor avea loc la 15 iulie. Compania de stat va vinde in cinci pachete cele 25 de unitati, amplasate in judetele Bihor, Cluj, Hunedoara si Maramures.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie a electricitatii cu puteri de pana la 10 MW.

Hidroelectrica, companie detinuta de stat, mai are in portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Intre 2004 si 2008 Hidroelectrica a vandut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Compania a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentioale incheiate cu "baietii destepti". La 27 iunie Tribunalul Bucuresti a hotarat inchiderea procedurii de insolventa, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#amanare licitatie Hidroelectrica, #vanzare microhidrocentrale Hidroelectrica, #hidroenergie Romania , #Investitii