Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica amana licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale

Hidroelectrica amana licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale


Hidroelectrica a prelungit pana la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un pret de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potentiali investitori, fiind cumparate 61 de dosare de prezentare a activelor.

"Procesul de vanzare (...) se bucura de un real succes, fiind achizitionate de catre persoane juridice romane si straine, in perioada 17 iunie - 1 iulie, 61 de dosare de prezentare a activelor.

Tinand cont de solicitarile repetate de decalare a termenului de depunere a ofertelor, din partea mai multor firme din Europa si SUA, cereri motivate de termenul scurt pentru vizitarea activelor si realizarea unor due diligence proprii, Hidroelectrica intelege sa prelungeasca termenul de depunere a ofertelor pana la data de 11.07.2013, ora 16.00", se arata intr-un comunicat al companiei.

Astfel, plicurile cu documentatiile de participare la licitatie vor fi deschise la 12 iulie, o zi mai tarziu vor fi anuntati ofertantii acceptati, iar licitatiile vor avea loc la 15 iulie. Compania de stat va vinde in cinci pachete cele 25 de unitati, amplasate in judetele Bihor, Cluj, Hunedoara si Maramures.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie a electricitatii cu puteri de pana la 10 MW.

Hidroelectrica, companie detinuta de stat, mai are in portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Intre 2004 si 2008 Hidroelectrica a vandut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Compania a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentioale incheiate cu "baietii destepti". La 27 iunie Tribunalul Bucuresti a hotarat inchiderea procedurii de insolventa, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1899 ori