Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica: Verdictul in cazul recursului "baietilor destepti", amanat din nou

Hidroelectrica: Verdictul in cazul recursului "baietilor destepti", amanat din nou


Curtea de Apel amana, joi, pentru a doua oara, decizia recursului "baietilor dstepti", in privinta insolventei Hidroelectrica, pentru data de 18 octombrie. Initial, verdictul era programat pentru data de 4 octombrie.

Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa, in cazul in care Curtea de Apel va da castig de cauza celor doua companii si a sindicatului care contesta intrarea companiei de stat in incapacitate financiara.

Curtea de Apel judeca recursul companiilor Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind, cu privire la hotararea de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti in data de 20 iunie.

Cu toate acestea, probabilitatea ca instanta sa se pronunte in favoarea reclamantilor este una mica, potrivit avocatului Gheorghe Piperea.

"Daca se admite recursul, se poate desfiinta procedura de insolventa, deci se poate ajunge la punctul zero. Este insa foarte putin probabil pentru ca, atat Alpiq, cat si Hidrosin au facut declaratii de creanta, deci practic au ales calea insolventei", a explicat avocatul, pentru Business24.

Recursurile "baietilor destepti" ar putea opri insolventa Hidroelectrica?

In schimb, castigarea recursului ar presupune anularea deciziilor care s-au luat in cadrul procedurii de insolventa, inclusiv cele cu privire la denuntarea contractelor cu "baietii destepti". Companiile Alpiq RomEnergie si Alpiq RomIndustries aveau incheiate cu Hidroelectrica contracte de furnizare energie electrica la preturi net inferioare pretului pietei, prelungite pana in 2018.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, la inceputul lunii, ca Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pana la sfarsitul anului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1653 ori