Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Administratorul judiciar al Hidroelectrica ar putea castiga pana la 3 milioane de euro

Administratorul judiciar al Hidroelectrica ar putea castiga pana la 3 milioane de euro


Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, condus de Remus Borza, va primi un onorariu de performanta de cel putin un milion de euro si cel mult trei milioane de euro, in functie de data la care compania va iesi din insolventa.

"Este evident ca munca unui administrator judiciar nu poate fi retribuita cu 2.000 lei pe luna. (...) Cerem un onorariu minimal. In principiu, formula a fost agreata cu bancile si cu ce doi actionari. Noi cerem 0,22% din ce aducem noi suplimentar", a declarat Borza inaintea votului.

Euro Insol va primi un onorariu de performanta cuprins intre 1 si 3 milioane euro, in functie de data la care Hidroelectrica va iesi din insolventa. Onorariul va fi calculat in functie de reducerile de costuri realizate in perioada insolventei.

Euro Insol va primi de asemenea si un onoraiu fix lunar de 50.000 euro.

Adunarea creditorilor Hidroelectrica a confirmat, vineri, firma Euro Insol ca administrator judiciar al producatorului de energie. Onorariul cerut de firma condusa de Remus Borza a primit votul a 97% dintre creditorii prezenti la adunarea creditorilor.

Euro Insol a fost reconfirmat ca administrator judiciat al Hidroelectrica cu votul a 99% dintre creditorii prezenti, iar raportul elaborat de Euro Insol privind cauzele insolventei a primit votul a 92% dintre creditori.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, data de la care se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2133 ori