Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu va participa joi la inaugurarea lucrarilor de constructie a hidrocentralei de la Cosmesti

Videanu va participa joi la inaugurarea lucrarilor de constructie a hidrocentralei de la Cosmesti

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, va participa joi la inaugurarea lucrarilor de constructie a hidrocentralei de la Cosmesti, de pe raul Siret, a comunicat Biroul de presa al ministerului, potrivit NewsIn.

I

naugurarea este programata la ora 11.45.

Hidrocentrala este parte a Amenajarii Hidroenergetice a raului Siret pe sectorul Cosmesti-Movileni.


In noiembrie 2009, Hidroelectrica anunta inaugurarea centralei hidroelectrice de la Movileni, amplasata pe raul Siret, cu o putere instalata de 33,9 MW si care va furniza 112,4 GWh de energie pe an.


"La proiectarea si realizarea acestui obiectiv s-a avut in vedere exploatarea potentialului hidroenergetic al Siretului prin construirea a doua noi hidrocentrale: Cosmesti si Movileni.


De asemenea, amenajarea hidroenergetica va asigura debitele necesare pentru irigatii, alimentarea cu apa potabila a zonei si va scoate de sub efectul inundatiilor mari suprafete agricole", mentiona Hidroelectrica.


Amenajarea raului Siret pe sectorul Cosmesti -Movileni a fost aprobata prin Hotarare de Guvern in 1990. Valoarea investitiei de la Movileni este de 650 milioane de lei.


Proiectantul lucrarii este ISPH Bucuresti, iar executant - Hidroconstructia.


Echipamentele sunt furnizate de companii romanesti - UCM Resita (cele energetice) si PROMPT Timisoara (cele hidromecanice). Montajul a fost realizat de compania Energomontaj.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1436 ori
Citeste mai multe desprecosmesti hidrocentrala inaugurare videanu