Videanu: Nu mai vreau sa vand active si nici companii

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 15:31
1575 citiri
Videanu: Nu mai vreau sa vand active si nici companii

Ministrul interimar al economiei a declarat joi ca politica de privatizare a activelor din subordinea Ministerului Economiei (ME) va fi schimbata in sensul ca se va merge catre privatizarea calitativa, renuntandu-se la cea cantitativa practicata pana in prezent, informeaza NewsIn.

 

Adriean Videanu a declarat joi ca nu mai vrea sa vanda activele, ci vrea sa dezvolte bussines-uri noi.

"Daca voi putea sa dezvolt joint-venture-uri pentru dezvoltarea business-ului si nu de a instraina un activ, o voi face cu mare deschidere. Voi incerca sa atrag parteneri care sa vina cu bani pentru a dezvolta afaceri in conditiile pe care le vom negocia. Nu mai vreau sa vand active si nici companii", a spus ministrul de resort.

El a adaugat ca aceasta schimbare este incurajata si de faptul ca situatia economica actuala nu este potrivita pentru privatizarea de tip cantitativ. 

Totodata Videanu a anuntat ca proiectele privind sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de productie a energiei electrice din surse regenerabile se va deschide la 1 decembrie.

"De Ziua Nationala deschidem a doua sesiune de depunere de proiecte aferente acestei operatiuni", a spus Videanu, cu ocazia semnarii contractelor de finantare pentru primele 6 din cele 14 proiecte aprobate pana acum.

Cele sase proiecte au o valoare totala de circa 269 milioane lei, din care finantarea nerambursabila aprobata este de aproape 114 milioane lei. Beneficiarii sunt: Hidroconstructia, Romelectro, Unicom 3N 2000 SRL, Romconstruct Top SRL, Balkan Hydroenergy SRL si Primaria Municipiului Beius. Puterea instalata aferenta acestor proiecte este de 31,557 MWe putere electrica si 30,55 MWt putere termica.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, # active, # afaceri, # privatizari, # energii regenerabile, # investitii , #stiri Hidroconstructia