Hidroconstructia, capital social de 133 mil lei

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 01:01
1900 citiri
Hidroconstructia, capital social de 133 mil lei

Constructorul de amenajari hidroenergetice Hidroconstructia SA si-a redus capitalul social cu 14,86 milioane lei, pana la 133,78 milioane lei, prin diminuarea valorii nominale a actiunilor de la 25 de lei pe actiune la 22,5 lei/actiune, potrivit Newsin.

De asemenea, suma de 14,86 milioane lei, rezultata in urma reducerii capitalului social, va fi distribuita actionarilor societatii in maxim patru transe trimestriale pana cel tarziu la 31 mai 2011, se arata in hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, publicata in Monitorul Oficial.

Constructorul are circa 6.700 de angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta de 1,12 mliarde lei.

Hidroconstructia are ca domeniu principal de activitate executia lucrarilor de constructii hidroenergetice si hidrotehnice la suprafata si in subteran.

Compania a fost infiintata in anul 1950, pentru realizarea amenajarilor hidroenergetice din Romania.

Societatea era initial numita "Directia Generala a Hidrocentralei Bicaz", fiind unic constructor al investitiei hidroenergetice de la Bicaz (prima mare amenajare hidroenergetica din tara, care a pus bazele sistemului hidroenergetic din Romania).

In anul 1961, unitatea de constructii si-a mutat sediul in Bucuresti, sub numele de "Intreprinderea de Constructii Hidroenergetice" (ICH), transformata in timp in "Trustul de Constructii Hidroenergetice Bucuresti" (TCH), apoi "Trustul Antrepriza Generala de Constructii Hidroenergetice Bucuresti" (TAGCH), pentru ca din 1990 sa devina societatea comerciala Hidroconstructia SA.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#hidroconstructia, #actiuni, #cifra de afaceri, #angajati, #capital social , #stiri Hidroconstructia