Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile HP Romania din primele doua trimestre ale anului financiar 2006 au crescut cu 53,8%

Vanzarile HP Romania din primele doua trimestre ale anului financiar 2006 au crescut cu 53,8%

HP Romania a incheiat primele doua trimestre ale anului financiar 2006 cu o crestere a vanzarilor totale de 53,8%.

Succesul obtinut in aceste doua trimestre ale anului financiar 2006 se datoreaza atat seriozitatii si profesionalismului echipelor noastre de vanzari, cat si calitatii serviciilor si produselor HP si eficientei strategiei costurilor, declara Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard Romania. Suntem multumiti de ceea ce am obtinut pana la aceasta data, dar mai avem inca multe de facut.

Toate departamentele HP Romania au fost profitabile in prima jumatate a anului financiar 2006.

Departamentul de Solutii Tehnologice (TSG)

Departamentul de Solutii Tehnologice al HP Romania furnizeaza solutii complexe pentru infrastructuri IT, elemente de stocare, servere, software de management si servicii, construindu-si o competenta solida in segmente de piata precum telecomunicatii, sectorul financiar-bancar, sectorul public si industrie. Veniturile totale ale acestui departament au crescut cu peste 70% in prima jumatate a anului 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

HP a inregistrat o crestere spectaculoasa de peste 174% a veniturilor provenite din vanzarea solutiilor de stocare. Aceasta crestere s-a datorat, in principal, proiectelor implementate in zona bancara, a telecomunicatiilor si in sectorul public, precum si datorita distributiei de solutii comerciale si pentru sectorul IMM.

De asemenea, HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata serverelor, veniturile obtinute in acest segment crescand cu peste 83% in prima jumatate a anului financiar 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

In segmentul de consultanta si integrare de solutii in telecomunicatii, in sectorul financiar-bancar si in cel public, HP Romania a inregistrat, in primele doua trimestre ale anului curent, o crestere semnificativa a veniturilor de 107%, fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Cresterea veniturilor operationale in cadrul departamentului de Servicii Tehnologice a fost de 69% in prima jumatate a anului financiar 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

In continuare, strategia noastra este sa crestem acolo unde se adauga valoare. Noi respectam piata si clientii si suntem preocupati sa ne dezvoltam in directia in care simtim un interes mai mare din partea clientilor: consultanta, servicii de externalizare si servicii de suport tehnic, instalare si configurare, a mai declarat Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard Romania.

De asemenea, anul acesta a marcat o crestere substantiala a serviciilor oferite de echipa HP din cadrul Global e-Business Center in exteriorul tarii, in Europa, Africa, Asia Centrala si Orientul Apropiat.

Laurent Poujol, Directorul Centrului de Externalizare a Proceselor de Afaceri din Bucuresti, a declarat ca aceasta echipa formata deja din peste 500 de specialisti ofera servicii de gestiune a comenzilor atat pentru vanzarile directe, cat si pentru cele indirecte, servicii de suport post vanzare, servicii de administrare a contractelor de suport, precum si servicii de administrare a contractelor partenerilor si clientilor HP, servicii de intretinere de baze de date si alte servicii administrativ-financiare.

Departamentul de Sisteme Personale (PSG)

Departamentul de Sisteme Personale a inregistrat in prima jumatate a anului financiar 2006 o crestere solida a veniturilor de 85,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior, dovada a excelentei colaborari cu reteaua de parteneri din intreaga tara. Cea mai spectaculoasa crestere a fost inregistrata in segmentul calculatoarelor portabile (178%), in timp ce livrarile de statii grafice si calculatoare desktop au crescut cu 70% si, respectiv 38%.

Este un fapt obiectiv ca, fiind primul furnizor al pietei de hardware, software si solutii, HP are responsabilitatea de a servi toti clientii potentiali din Romania. In aceste conditii, parteneriatele sunt extrem de importante pentru HP, care si-a consolidat deja o bogata retea de parteneri locali, incluzand 7 distribuitori, 42 parteneri locali si peste 500 reseleri.

Suntem multumiti ca strategia noastra non-oportunista isi arata rezultatele. Deoarece nu ne-am concentrat excesiv pe un singur segment de piata in detrimentul celorlalte, am reusit sa crestem constant si sigur, declara Razvan Mosoiu, Director Departament Calculatoare Personale al Hewlett-Packard Romania. Avem cea mai bine dezvolata retea de parteneri si, prin urmare, suntem foarte increzatori in viitor.

Departamentul de Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii (IPG)

O crestere semnificativa a veniturilor a inregistrat si Departamentul de Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii.

Cresterea valorica totala in primele doua trimestre financiare ale anului 2006 a fost de 22,6% pentru echipamentele de imprimare si prelucrare a imaginii, si de 29,3% pe partea de consumabile, comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal 2005.

HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata romaneasca destinata echipamentelor de imprimare si prelucrare a imaginii, atat din punct de vedere calitativ, prin dezvoltarea cererii pentru produse complexe si solutii usor de adoptat in mediile de business sau acasa, cat si cantitativ.

Businessul de multifunctionale s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Evolutii spectaculoase au avut loc si pe imprimante laser, cu cresteri valorice de peste 30%, cu accent pe laserele color unde cresterea a fost de 50%, a mentionat Irinel Ilie, Director Departament de Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori