Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul trimestrial al HP urca cu 29% pe fondul reducerii costurilor

Profitul trimestrial al HP urca cu 29% pe fondul reducerii costurilor
Producatorul de calculatoare Hewlett-Packard (HP) a inregistrat o evolutie de 29% a profitului in treilea trimestru al anului fiscal, peste estimarile analistilor de pe Wall Street, datorita reducerii costurilor si ieftinirii componentelor, ceea ce a apreciat actiunile companiei cu 2%, scrie Reuters.

Cel mai mare producator mondial de calculatoare personale a publicat previziuni peste asteptarile analistilor pentru castigurile si veniturile in al patrulea trimestru. Profitul net a crescut, in intervalul aprilie-iunie, pana la 1,78 miliarde dolari, repsectiv 66 de centi pe actiune, de la 1,38 miliarde dolari sau 48 centi pe actiune in acelasi interval al anului trecut.

Veniturile trimestriale au urcat pana la 25,4 miliarde dolari, de la 21,9 miliarde in aceesi perioada a anului 2006. Analistii se asteptau, in medie, la castiguri brute pe actiune de 66 centi pe actiune si la venituri de 24,1 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

HP a beneficiat, la fel ca alte companii rivale, printre care Dell si Apple, de scaderea accentuata a preturilor pentru memorii, microprocesoare si alte componente in acest an, pe fondul unui exces de oferta, potrivit analistilor. HP a desfiintat, de asemenea, 15.000 de locuri de munca in ultimii doi ani, a consolidat centrele tehnologice si a vandut proprietati imobiliare pentru a reduce costurile.

Pentru al patrulea trimestru, HP estimeaza un castig net pe actiune de 75 pana la 76 centi, un profit brut de 80 de centi pe actiune si venituri de cel putin 27 miliarde dolari. Analistii se astepata la un profit brut de 78 centi pe actiune si la venituri de 26,5 miliarde dolari.

"HP incepe sa dea semne ca isi va atinge potentialul maxim", a spus directorul general al companiei, Mark Hurd, care a adaugat ca HP si-a imbunatatit structura costurilor in ultimii doi ani si jumatate.

Actiunile HP, care au urcat cu 12% in 2007 la bursa new-yorkeza, au inchis sedinta de joi in scadere cu 0,2%, la pretul de 46,05 dolari/titlu. Titlurile HP s-au scumpit insa pana la 47,10 dolari in tranzactiile dupa inchiderea inchiderea sedintei bursiere.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 746 ori