Oracle da in judecata grupul SAP

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:07
1595 citiri
Oracle da in judecata grupul SAP

Oracle va actiona luni in justitie in Statele Unite grupul german SAP, solicitand daune de cel putin 2,3 miliarde de dolari pentru descarcarea de pe internet si utilizarea ilegala, fara licenta, a unor secvente de cod ale companiei americane, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

SAP a recunoscut oficial ca o divizie care acum nu mai exista, denumita TomorrowNow, care se ocupa de intretinere software pentru clienti, a descarcat de pe internet si utilizat fara licenta programe Oracle.

Duelul dintre cei mai mari producatori de software pentru afaceri din lume i-ar putea aduce in instanta, in calitate de martori, atat pe directorul general al Oracle, Larry Ellison, cat si pe Leo Apotheker, fost CEO al SAP, care incepe luni lucrul in pozitia de director general al Hewlett-Packard, unul dintre cei mai mari rivali americani ai Oracle.

Potrivit Oracle, Apotheker a fost responsabil de "conduita" diviziei TomorrowNow.

SAP sustine ca directorii sai nu aveau cunostinta despre descarcarile de pe internet efectuate de angajatii TomorrowNow, care a fost inchisa in anul 2008.

Grupul german califica pagubele estimate de Oracle drept "exagerari grosolane" si considera ca principalul scop al procesului este de a hartui competitorii.

"Unicul obiectiv este umilirea. Afirmand ca l-ar putea cita pe Apotheker ca martor, Oracle a atacat si Hewlett-Packard", spune si Joshua Greenbaum, analist al industriei software la Enterprise Applications Consulting.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#oracle, #sap, #download, #ilegal, #software , #stiri Hewlett Packard