Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP va plati 14,5 milioane de dolari pentru a rezolva scandalul spionarii

HP va plati 14,5 milioane de dolari pentru a rezolva scandalul spionarii
Grupul Hewlett-Packard va plati 14,5 milioane de dolari pentru a rezolva in plan civil plangerea judecatoreasca privind activitatile de spionare a unor jurnalisti si a unor membrii ai consiliului de administratie, au anuntat joi gruparea HP si procurorul general al Californiei, conform AFP."Suntem satisfacuti de acest acord semnat cu Procurorul General si vom depune toate eforturile pentru a ocupa din nou pozitia fruntasa in ceea ce priveste etica", a declarat directorul executiv al grupului, Mark Hurd, citat in comunicat.
In cadrul acestui acord nu a fost mentionat nici un detaliu privind vina grupului HP, acordul prevazand ca justitia din California nu va da curs eventualelor procese civile impotriva responsabililor, managerilor si salariatilor grupului.

Acordul prevede crearea de catre HP a unui fond, in valoare de 13,5 milioane de dolari, privind protectia vietii private a persoanelor si impotriva pirateriei, aceasta suma urmand a fi folosita de justitia californiana pentru anchetarea fraudelor si a violarii spatiului privat.

Conform acestui acord, HP trebuie sa redacteze si sa aplice o serie de proceduri de control intern in urmatorii cinci ani, printre care si nominalizarea unui administrator insarcinat cu verificarea respectarii reglementarilor etice. HP a numit deja pe cineva in aceasta functie, in persoana actualui presedinte al grupului bancar Wachovia, G.Kennedy Thompson, intrat de curand in consiliul de administratie al HP.

Procurorul general al Californiei, Bill Lockyer, a inculpat doi fosti responsabili ai HP, printre care si fosta presedinta a grupului, Patricia Dunn, precum si trei detectivi particulari, dupa descoperirea unei anchete clandestine condusa de HP privind activitatea unor jurnalisti si a unor membrii din consiliul de administratie.

Aceasta ancheta a dus la demisia Patriciei Dunn precum si a unor alti inalti responsabili ai grupului Hewlett-Packard, autoritatile federale deschizand in paralel o ancheta separata.

Grupul Hewlett-Packard, unul dintre cele mai mari grupuri informatice din lume, angazeaza pe plan mondial peste 150.000 de persoane.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 799 ori