Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP a raportat venituri in crestere cu 10%

HP a raportat venituri in crestere cu 10%

In al treilea trimestru, Hewlett-Packard Co., cel mai mare producator de calculatoare si periferice din lume, a anuntat o crestere a veniturilor trimestriale cu 10%, la 28 miliarde dolari. Majorarea s-a realizat in contextul in care au crescut vanzarile internationale ale diviziei de calculatoare si imprimante, informeaza Reuters. Veniturile au crescut peste asteptarile analistilor, de 27,43 miliarde dolari, iar pentru al patrulea trimestru fiscal compania estimeaza venituri de 30,2-30,3 miliarde dolari, sau 1,01-1,03 dolari/actiune.


HP a raportat castiguri nete in al treilea trimestru fiscal, incheiat pe 31 iulie, de 2,5 miliarde dolari, sau 80 centi/actiune. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat castiguri nete de 1,78 miliarde dolari.


Chiar daca vanzarile au crescut cu 3% pe piata din Statele Unite, presedintele si seful executiv HP, Mark Hurd, a declarat, in cadrul unei conferinte ca rezultatele sunt mai bune decat anticipa compania, raportand o crestere fata de rezultatele din al doilea trimestru fiscal.


HP si alti producatori de calculatoare au depins de cresterea vanzarilor internationale, in contextul in care piata din Statele Unite a fost afectata de probleme economice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1040 ori