Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hewlett-Packard vrea cresteri ale vanzarilor de pana la 25%

Hewlett-Packard vrea cresteri ale vanzarilor de pana la 25%
Hewlett-Packard, cel mai mare producator de calculatoare si periferice din lume, vizeaza cresteri de vanzari intre 15 si 25%, pana la sfarsitul lui 2008, in Romania, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat directorul departamentului consumer, Tatiana Diamandopol. "In prima jumatate a anului am detinut o cota de piata de peste 50% in zona inkjet si laserjet, iar trendul este crescator. Piata e orientata catre vanzarile de imprimante mai ieftine si in consecinta ca numar de unitati, acestea se vor vinde foarte bine in perioada urmatoare", a adaugat Diamandopol.


Potrivit reprezentantilor companiei, pe piata de imprimante Single Function se observa o stagnare, acest lucru fiind previzibil in sensul ca acestea nu mai sunt atat de cautate si previziunile sunt ca vor fi inlocuite aproape in totalitate de noile produse de pe piata.Potrivit HP, topul vanzarilor de imprimante este alcatuit din multifunctionale, produsele de business si private, precum si imprimantele foto.
Hewlett-Packard
Co., cel mai mare producator de calculatoare si periferice din lume, a anunta la inceputul lui august, o crestere a veniturilor trimestriale cu 10%, la 28 miliarde dolari, in contextul in care au crescut vanzarile internationale ale diviziei de calculatoare si imprimante.Veniturile au crescut peste asteptarile analistilor, de 27,43 miliarde dolari, iar pentru al patrulea trimestru fiscal compania estimeaza venituri de 30,2-30,3 miliarde dolari, sau 1,01-1,03 dolari/actiune.HP a raportat castiguri nete in al treilea trimestru fiscal, incheiat pe 31 iulie, de 2,5 miliarde dolari, sau 80 centi/actiune. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat castiguri nete de 1,78 miliarde dolari.Chiar daca vanzarile au crescut cu 3% pe piata din Statele Unite, presedintele si seful executiv HP, Mark Hurd, declara ca rezultatele sunt mai bune decat anticipa compania, raportand o crestere fata de rezultatele din al doilea trimestru fiscal.HP si alti producatori de calculatoare au depins de cresterea vanzarilor internationale, in contextul in care piata din Statele Unite a fost afectata de probleme economice

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 984 ori