Directorul HP a demisionat

Sambata, 07 August 2010, ora 13:11
1608 citiri
Directorul HP a demisionat

Directorul Hewlett-Packard, Mark Hurd, unul dintre cei mai importanti manageri din Statele Unite, a demisionat vineri, pe fondul unui scandal de hartuire sexuala in care sunt implicati el si compania sa, relateaza CNN, potrivit Newsin.

Potrivit HP, o ancheta a conchis ca Hurd nu a incalcat politica privind hartuirea sexuala, dar a incalcat standardele de comportament ale companiei.

Actiunile HP au scazut cu pana la 10% in urma anuntului. Managementul companiei a anuntat ca Hurd, care este casatorit, nu a anuntat consiliul de conducere despre o relatie personala cu un contractor angajat de biroul sau.

El a prezentat in repetate randuri rapoarte false de cheltuieli, pentru a pastra relatia secreta, potrivit HP.

"Este vorba de integritate si cinste", a spus consilierul general Michael Holston intr-o teleconferinta cu analisti si investitori. "Au existat circumstante in care nu m-am ridicat la standardele si principiile de incredere, respect si integritate pe care le-am implementat la HP", a admis Hurd intr-un comunicat.

Potrivit companiei, directorul financiar Cathie Lesjak va deveni director general interimar. HP va cauta un alt director si va analiza atat candidati din companie, cat si din afara. Hurd a castigat ca director HP peste 30 de milioane de doari pe an si ar putea obtine alte 53 de milioane la retragere.

Nu au fost oferite detalii despre victima hartuirii sexuale sau despre incidentul aflat in centrul anchetei. HP a lansat ancheta in 30 iunie, la o zi dupa ce a primit o scrisoare de la avocatul care reprezinta femeia. 

#demisie, #director, #hewlett, #hp, #packard , #stiri Hewlett Packard