Diaconescu: Investitorii trebuie sa ajute Guvernul sa iasa din criza

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 09:21
1506 citiri
Diaconescu: Investitorii trebuie sa ajute Guvernul sa iasa din criza

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a participat joi la un eveniment organizat de catre Camera Americana de Comert din Romania (AmCham), la care au venit reprezentanti a peste 50 de companii americane din Romania, precizeaza Newsin.

Ministrul a discutat cu reprezentantii companiilor participante "pe problematici de interes comun", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe. Intre companiile prezente la evenimentul intitulat "Business Mixer" s-au numarat Hewlett-Packard, GlaxoSmithKline, PricewaterhouseCoopers, Bechtel International, Coca-Cola Hellenic, KPMG, Lockheed Martin.

In interventia sa in fata oamenilor de afaceri, ministrul a subliniat faptul ca "singura modalitate pentru reluarea dezvoltarii economice este ca Guvernul si investitorii straini sa lucreze impreuna, sa aiba incredere unul in celalalt si sa identifice solutii comune".

Diaconescu le-a vorbit reprezentantilor companiilor americane despre "rolul comunitatii de afaceri in sprijinirea autoritatilor romane in identificarea cailor cele mai potrivite pentru iesirea din criza actuala".

Diaconescu s-a referit, totodata, la principalele momente si rezultate ale vizitei pe care a efectuat-o in Statele Unite, la inceputul lunii mai.

Au fost amintite intalnirile cu secretarul de stat Hillary Clinton, cu reprezentanti ai Congresului SUA, precum si discursul pe care ministrul roman l-a sustinut la Atlantic Council of the United States (ACUS), axat pe procesul de cooperare in zona Marii Negre.

Alte subiecte abordate de catre ministrul afacerilor externe au vizat evolutiile relatiilor bilaterale, prin prisma Parteneriatului Strategic intre SUA si Romania, cu accent pe cooperarea in domeniul economic.

Romania este in asteptarea confirmarii de catre Senatul american a noului ambasador propus pentru Bucuresti de presedintele Barack Obama, Mark Gitenstein. Camera Americana de Comert in Romania este o organizatie non-profit care promoveaza interesele economice si comerciale ale comunitatii de afaceri internationale si locale din SUA in Romania.

AmCham a fost infiintata in 1993 de catre investitorii americani din Romania. Este una dintre cele 105 Camere Americane de Comert care functioneaza in 91 de state, fiind afiliata la Camera de Comert a Statelor Unite, cu sediul in Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor Americane de Comert (ECACC).

In prezent, AmCham Romania are peste 300 de membri, in marea lor majoritate companii americane, internationale si locale, care deruleaza afaceri in Romania, precum si intreprinderi mici si mijlocii si persoane de conducere ale acestor companii, care sprijina si respecta politicile Camerei de Comert a SUA. 

 

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#criza, #diaconescu, #investitori, #masuri , #stiri Hewlett Packard