Cisco disponibilizeaza 10.000 de angajati

Marti, 12 Iulie 2011, ora 14:12
1461 citiri
Cisco disponibilizeaza 10.000 de angajati

14% din forta de munca a Cisco Systems ar putea ramane fara job, restructurarea venind ca unul dintre eforturile depuse de companie pentru a reveni pe crestere, potrivit surselor apropiate situatiei.

Reducerea incepe cu eliminarea a 7.000 de oameni pana la sfarsitul lui august, potrivit Bloomberg, care mai informeaza ca Cisco pregateste iesirea la pensie a 3000 de angajati care au acceptat acest lucru pentru cateva pachete avantajoase oferite de companie.

Renuntarea la doar 5.000 de oameni ar putea aduce o crestere a veniturilor cu 8% pana in 2012 si, in aceeasi perioada, ar reduce cheltuielile operationale cu 1 miliard. "

John Chambers, CEO Cisco aplica aceasta strategie prin care renunta la afacerile mai putin profitabile din cauza marilor companii aflate in competitie, precun Juniper Newtworks sau Hewlett-Packard, care castiga teren pe piata Cisco prin produse mai simple si mai ieftine.

Vanzarile pentru switch-urile si router-ele companiei, care au adus mai mult de jumatatea din venituri in 2010, cor constinua sa scada", declara Vrian Marshall, analist Gleacher & Co.

Reprezentantii Cisco au refuzat sa exprime un punct de vedere oficial asupra cifrelor disponibilizarilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cisco, # disponibilizari, # loc de munca, # job , #stiri Hewlett Packard