Analistii asteapta rezultate bune de la Hewlett Packard

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 10:43
1337 citiri
Analistii asteapta rezultate bune de la Hewlett Packard

Cei mai importanti analisti financiari citati de presa americana considera ca Hewlett Packard (HP) va anunta rezultate in scadere temperata, dar per-total bune, pentru primul trimestru din 2009, datorita politicii de reducere a cheltuielilor si datorita faptului ca reducerea vanzarilor de computere a ajuns la pragul de jos.

Ramane de vazut daca si cifrele oficiale confirma opinia analistilor. Reducerea vanzarilor de computere este destul de semnificativa, doar pe partea de software si servicii existand o reducere mai temperata a vanzarilor companiilor. Totusi, fiecare jucator din industrie evolueaza diferit.

HP a anuntat rezultatele de pe trimestrul patru din anul trecut in scadere, iar primele sale masuri au fost sa reduca cheltuielile, la fel ca multe alte companii din industrie. Specialisiti sunt insa de parere ca din trimestrul al doilea cererea de computere va incepe sa se redreseze.

Hewlett Packard finalizeaza de asemenea integrarea companiei de servicii EDS pe care a achizitionat-o, iar acum vede beneficiile acestei afaceri. Rezultatele in crestere pe acest domeniu ar putea compensa pentru problemele din retail. Companiile apeleaza tot mai mult la servicii IT pentru reducerea costurilor operationale.

Profitul HP va fi cu aproximativ un procent sub cifrele de anul trecut, iar vanzarile se vor reduce cu aproximativ 3 procente, sustin analisti citati de Thomson Reuters. Pe trimestrul unu veniturile HP ar fi de 27,4 miliarde de dolari. Vanzarile de computere pe trimestrul intai au scazut cu 7 procente comparat cu anul trecut, dar vanzarile HP pe acest segment ar fi crescut cu 3%, spun analistii.

Domeniul PC-urilor aduce aproximativ o treime din venituri

Cresterea vanzarilor este unul dintre factorii suprinzatori pentru analisti, dar datele sunt furnizate de IDC. Aproape un sfert din veniturile HP vin de la divizia de imprimante, camere foto si solutii software de imagine, vanzarile s-au redus, dar preturile la cartuse au crescut, ceea ce va mai tempera reducerea incasarilor.

Divizia de solutii care este la fel de importanta va avea rezultate in reducere temperata, pe partea de servere industria merge destul de slab, dar pe partea de servicii ofertele sunt competitive, ar putea fi crestere si un rezultat stabil per-total.

Hewlett Packard a decis anul acesta reducerea salariilor cu 5 procente pentru toti angajatii, iar programul de reducere a costurilor a continuat, ceea ce ar putea ajuta profitabilitatea operationala. In septembrie 2008 compania a anuntat un program de restructurare care include concedierea a 24,600 de angajati. IBM, principalul rival, a avut o reducere a veniturilor mai mare decat sumele anticipate de analistii financiari.

De asemenea mai multe companii au avut rezultate care nu sunt in linie cu estimarie, cauza principala fiind economia volatila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hewlett, # packard, # hp, # ibm , #stiri Hewlett Packard