Acer: producatorul de PC-uri care creste si pe criza

Duminica, 12 Aprilie 2009, ora 21:49
2011 citiri
Acer: producatorul de PC-uri care creste si pe criza

Compania taiwaneza Acer a anuntat ca pe trimestrul curent, al doilea din 2009, vanzarile de PC-uri vor crescut cu 30% dupa ce va lansa o serie de laptopuri noi, mai ales netbook-uri, cu care vrea sa concureze mai bine liderii industriei Hewlett Packard (HP) si Dell.

Acer ameninta acum locul unu detinut de HP pe segmentul laptopuri. "PC-ul este un produs de absoluta necesitate, nu mai este un moft si toata lumea il foloseste", a declarat un oficial Acer.

Compania taiwaneza a avut un succes nesperat cu modelul Aspire One, care costa putin si s-a dovedit un computer stabil si fiabil. Vanzarile de netbooks se vor dubla anul acesta, fiind cel mai dinamic segment din industria IT.

Analistii apreciaza ca lansarea recenta a numeroase produse noi sub brandul Acer, dar si Gateway, brand detinut in Statele Unite, va ajuta compania sa creasca in vanzari. Acer mai detine eMachines si Packard Bell pe care le-a cumparat in ultimii ani.

"Daca isi mentine crestere, Acer poate depasi Hewlett Packard in urmatorii ani", a declarat un analist Daiwa Securities Group din Taipei.

Vanzarile pe trimestrul al doilea vor creste cu 25 - 30%, datorita laptopurilor. Anul trecut compania avea incasari de 3,7 miliarde de dolari, iar analistii estimau anul acesta o crestere de maxim 10 procente.

Valoarea actiunilor companiei au crescut la bursa de la Taipei, per-total titlurile Acer avand un avans de 30% in 2009.

Pe finalul anului trecut vanzarile companiei au crescut cu 25%, cea mai mare crestere dintre jucatorii de top. In clasamentul vanzatorilor de laptopuri Acer a urcat pe locul doi anul trecut cu o cota de piata de 17,7 procente, dar Hewlett Packard are 39% din piata, conform Gartner.

Acer a lansat o serie de laptopuri de nivel mediu, Timeline, cu preturi de circa 800 - 1.000 de dolari, cu o viata a bateriei de 8 ore si design special. Procesoarele sunt Core 2 Duo si tehnologia este peste cea folosita de netbooks.

Specialistii estimeaza ca viata bateriei va incepe sa faca diferenta pe piata. Acer a prezentat trei laptopuri noi sub brandul eMachines, urmeaza si unele cu Windows 7.

Compania negociaza acum cu operatorii de telefonie mobila pentru a oferi laptopuri si netbooks la pachet cu servicii de date, dar si pentru a lansa gama de Smartphone anuntata la inceputul acestui an.

Oficialii companiei taiwaneze apreciaza ca Acer este cu un pas inaintea competitiei. "Pentru ca suntem primii care lansam produse noi putem evita competitia pe pret si ii cucerim pe entuziastii tehnologiei, early adopters", a declarat oficialul citat.

Compania a mai anuntat ca va mentine anul acesta profitabilitatea operationala, chiar daca marjele de profit pe trimestrul patru au fost de circa 2,94 procente, spun oficialii.

#acer, #criza, #pc , #stiri Hewlett Packard