HP concediaza masiv in toata lumea

Vineri, 23 Mai 2014, ora 09:38
1688 citiri
HP concediaza masiv in toata lumea
Sursa foto: Reuters

Hewlett-Packard va concedia inca 16.000 de angajati, ca parte a politicii directorului executiv Meg Whitman de a creste profitabilitatea companiei.

Whitman a declarat ca procesul de relansare a afacerilor companiei se mentine pe linia pozitiva a planurilor, HP continuand sa identifice cum poate sa isi eficientizeze portofoliul, in care sunt incluse computing, echipamente de retea, echipamente de stocare si software. Insa unii analisti se intreaba daca aceasta masura nu semnaleaza o perspectiva negativa penrtu anul viitor, informeaza Reuters.

HP, care are peste 250.000 de angajati in operatiunile sale de pe piata mondiala, estima acum trei ani ca va trebui sa concedieze 27.000 de angajati, insa totalul a fost majorat si a ajuns la 34.000 de salariati.

Joi, compania a estimat ca mai trebuie sa concedieze intre 11.000 si 16.000 de angajati din diferite tari si arii de afaceri. Aceasta aduce numarul de posturi pe care HP vrea sa le restructureze la circa 50.000.

Compania americana incearca sa reduca activitatea de pe piata PC-urilor si sa se orieteze catre echipamentele de computing si de retea pentru marile companii, ca parte a planurilor lui Whitman de a reduce scaderea veniturilor si reintrarea principalului producator mondial de PC-uri pe un trend ascendent.

Insa acest obiectiv parte destul de indepartat. Compania a inregistrat o scadere cu 1% a veniturilor trimestriale, dupa ce piata computerelor personale a continua sa scada. Acesta este al 11-lea trimestru consecutiv in care compania a inregistrat scaderi ale vanzarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#HP concedieri, #rezultate hp , #Rezultate financiare