Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oracle acuza HP de reclama mincinoasa

Oracle acuza HP de reclama mincinoasa


Oracle acuza Hewlett Packard de reclama mincinoasa si sustine ca HP a platit in secret Intel Corp pentru a continua productia de cip-uri. In replica, HP sustine ca plangerile sunt inventate si ca Oracle insasi incalca responsabilitatile contractuale pe care cele doua firme le-au semnat.

Compania Oracle sustine ca Hewlett Packard ar fi facut declaratii false, atat in fata Oracle, cat si in fata publicului in privinta viitorului cip-urilor, doar pentru a convinge Oracle sa continue constructia de software pe serverele HP, care folosesc cipul Itanium, potrivit unei plangeri citate de Deborah Hellinger, purtator de cuvant Oracle.

Aparent, HP si Intel ar fi avut un contract secret de colaborare, prin care Intel promitea sa prelungeasca utilizarea Itanium si sa nu renunte la cip, scrie Bloomberg.

Secretul intelegerii ar fi fost decoperit de Oracle in luna iunie, cand Oracle a fost chemata in instanta de catre HP. Hewlett Packard sustinea atunci ca Oracle ar fi folosit "tactici puternice" pentru a-i determina pe clienti sa renunte la serverul hardware Itanium HP in favoarea propriului server hardware.

Detaliile privind intelegerea Itanium, cum ar fi data la care a fost semnat sau care era suma pe care HP o platea catre Intel, nu apar in contract, scrie Bloomberg.

Oracle incearca acum sa anuleze o un contract care a generat problemele legale, si anume angajarea de catre Oracle a fostului CEO HP, Mark Hurd.

"Oracle incalca responsabilitatile contractuale fata de HP si, in plus, nu a reusit sa isi onoreze promisiunile facute clientilor", a declarat Michael Thacker, purtator de cuvant HP, in replica pentru noile acuzatii Oracle.

Potrivit reprezentantului HP, Oracle ar trebui sa isi rezolve problemele, sa isi revizuiasca atitudinea si sa "nu mai inventeze plangeri la adresa HP".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1471 ori