"Surprize" de la HP: Da afara 27.000 de angajati, dar lanseaza o gama de tablete

Joi, 24 Mai 2012, ora 09:05
1244 citiri
"Surprize" de la HP: Da afara 27.000 de angajati, dar lanseaza o gama de tablete

Hewlett Packard intentioneaza sa concedieze aproximativ 27.000 de angajati, aproximativ 8% din forta de munca a companiei in urmatorii doi ani pentru a relansa cresterea.

Compania a declarat ca disponibilizarile se vor face prin pensionarile anticipate, iar aceasta masura ar genera economii anuale de 3-3,5 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului fiscal 2014, atunci cand concedierile se vor finaliza.

Producatorul nr 1 in materie de laptopuri, care are mai mult de 300.000 de angajati la nivel global, a declarat ca a avut un declin de 31% in profit in cel de-al doilea trimestru si un declin de 3% al veniturilor in comparatie cu un an in urma.

Rezultatele, insa, au fost mult mai bune decat asteptarile analistilor de pe Wall-Street.

"Disponibilizarile au un impact negativ asupra oamenilor, insa in acest caz sunt absolut esentiale pentru sanatatea pe termen lung a companiei. Acest lucru este valabil oriunde in lume", a subliniat directorul executiv al companiei, Meg Whitman.

Potrivit lui Whitman, o treime din disponibilizari vor avea loc in SUA. Compania are planuri de a stimula cheltuielile in domeniul cercetarii si dezvoltarii, in special in imprimante si PC-uri, cu ajutorul economiilor obtinute din reducerea costurilor.

Meg Whitman, un director executiv veteran din Silicon Valley, care a preluat pozitia din Septembrie anul trecut, a incercat sa transforme companie. In opinia acesteia, criza datoriilor din Europa a fost o mare provocare pentru companie, o "boala" careia a trebuit sa-i faca fata.

HP a estimat in al doilea trimestru un profit net de 1,59 de miliarde de dolari, sau 80 de centi pe actiune, comparativ cu 2,3 miliarde de dolari sau 1,05 dolari/actiuni, cu un an in urma. Cu exceptia taierilor de costuri si a restructurarilor, HP a anuntat ca a castigat 98 de centi/actiune, comparativ cu estimarea medie a analistilor, de 91 de centi/actiune.

Lansarea tabletei pentru vacanta

Whitman, care se afla la conducerea companiei de sase luni, a precizat ca HP intentioneaza in acest an sa lanseze tablete atat pentru consumatori cat si pentru corporatii.

"Vom avea tablete cu sistem de operare Windows8 pentru vacantele tale", a mai precizat directorul executiv al companiei.

Aceasta ar fi cea de-a doua incercare HP de a intra pe piata tabletelor. HP a inchis linia de productie a tabletelor TouchPad de anul trecut, dupa doar sapte saptamani de stat pe rafturile magazinelor, conducerea invocand cererea slaba de pe piata.

Whitman a declarat ca rezultatele companiei pe divizii au fost insa slabe. Vanzarile de la Personal Systems Group, care include PC-uri, a inregistrat o scadere a vanzarilor de catre consumatori, dar a fost compensata de veniturile in crestere de la clientii comerciale.

Vanzarile de servere, echipamente de retea si de stocare au scazut, de asemenea, cu 6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#HP disponibilizari, #vanzari pc HP, #tableta HP 2012, #concedieri HP , #Joburi