Romanii beau mai putina bere. Vanzarile au scazut cu 2%

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 11:16
1037 citiri
Romanii beau mai putina bere. Vanzarile au scazut cu 2%

Vanzarile de bere din Romania din primul trimestru din acest an au scazut pana la 2,8 milioane hectolitri, fiind cu 25% mai mici fata de cele din trimestrul intai din 2008, de 3,5 milioane hectolitri, potrivit directorului general al Asociatiei "Berarii Romaniei", Constantin Bratu.

"Fata de primele trei luni din 2010, scaderea a fost de 2%, in ciuda investitiilor pe care membrii asociatiei le fac. Factorii care au influentat vanzarile de bere sunt schimbarea tendintei de consum, temperatura de afara si puterea de cumparare a romanului", a spus Constantin Bratu.

Totodata, reprezentantii "Berarii Romaniei" au anuntat vineri numirea lui Hezy Ovadia in functia de presedinte al asociatiei.

Presedinte al URBB incepand din ianuarie 2011, Hezy Ovadia preia astfel conducerea Asociatiei "Berarii Romaniei" de la Jan Derck van Karnebeek, director general al Heineken Romania, care a detinut aceasta functie incepand din martie 2010.

Potrivit datelorAsociatiei "Berarii Romaniei", 99% din cantitatea de bere consumata in Romania este asigurata din productia interna.

#bere, #vanzari bere, #consum bere , #stiri Heineken