Heineken mizeaza pe un plus de 25% al vanzarilor de bere in sezonul estival

Vineri, 15 Iunie 2007, ora 16:14
1180 citiri

Heineken Romania, lider pe piata autohtona de bere, cu o cifra de afaceri bruta de peste 200 mil. euro, estimeaza o crestere de peste 25% a vanzarilor in perioada de vara, fata de sezonul estival anterior, in continuarea trendului ascendent inregistrat in anii trecuti.

"In vara anului 2006, cresterea volumului de vanzari inregistrata de compania Heineken Romania, raportata la anul precedent, a fost de 26 de procente. Suntem increzatori ca vom mentine trendul ascendent si in acest an, insa este destul de dificil de facut prognoze asupra vremii", spune Edwin Botterman, presedinte si director executiv al companiei Heineken Romania.

Anul trecut, consumul de bere de pe piata locala a explodat in perioada verii, crescand cu 23% fata de sezonul cald precedent.

"Berea Heineken a fost anul trecut marca de bere care a cunoscut pe piata romaneasca cea mai mare crestere a vanzarilor. Volumul vanzarilor a crescut anul trecut cu peste 40% fata de 2005", spune Edwin Botterman.

Brandul Heineken este imbuteliat la fabrica de bere din Miercurea Ciuc, prima fabrica de pe piata locala care produce aceasta marca. Potrivit lui Botterman, capacitatea anuala de productie a fabricii de la Miercurea Ciuc se ridica la aproximativ 1,440 milioane de hectolitri.

Heineken detine patru fabrici de bere pe piata locala, la Craiova, Constanta, Miercurea Ciuc si Hateg, cu un total de peste 1.300 de angajati, din care 330 de angajati lucreaza la unitatea de productie din Miercurea Ciuc.

Heineken Romania a demarat la inceputul anului un program de rebranding destinat marcii Heineken, program care include schimbarea designului si a ambalajului pentru acest brand. Astfel, potrivit lui Kwast Illoc, group brand manager la Heineken Romania, pana la sfarsitul lunii iunii, brandul Heineken va fi revitalizat complet. Urmatorul pas in strategia Heineken este concentrarea asupra modalitatii de servire a berii Heineken, in locatiile din HoReCa (hoteluri si restaurante).

"Urmatorul pas este introducerea pe scara nationala a berii Heineken servita extracold, care implica o temperatura de servire de zero grade Celsius", spune Ilco Kwast.

Compania produce 11 marci de bere si detine in portofoliu 50 de produse. Printre marcile sale se numara Heineken, G?sser, Schlossgold, Silva, Golden Brau, Bucegi, Ciuc. In 2006, Heineken Romania a vandut 4,3 milioane de hectolitri de bere, mai mult cu 20% decat anul precedent, in timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 24%, pana la peste 200 mil. euro (rezultat brut).

Vanzarile de bere ale companiilor multinationale prezente pe piata locala (Heineken, InBev, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries) au crescut in primul trimestru cu 37% in volum, la 2,54 milioane de hectolitri, fata de aceeasi perioada din 2006, cand s-au vandut doar 1,85 de milioane de hectolitri de bere, potrivit datelor Asociatiei Berarii Romaniei, care grupeaza cele patru companii.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.zf.ro/articol_128711/heineken_mizeaza_pe_un_plus_de_25__al_vanzarilor_de_bere_in_sezonul_estival.html/ target=_blankZiarulFinanciar</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...