Cele mai tari festivaluri muzicale din vara aceasta

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 10:44
1545 citiri
Cele mai tari festivaluri muzicale din vara aceasta

Vara europeana implica, pe langa numarul mare de grade in termometre si in afara de vacantele programate cu mult timp in urma si o serie lunga de festivaluri muzicale. In fiecare an, continentul trepideaza pe ritmuri din cele mai variate, incepand cu salsa in Spania si terminand cu folkul din Suffolk. Lonelyplanet.com a intocmit topul celor mai importante festivaluri din Europa, la care esti invitat sa participi.

Roskilde
Unde: Roskilde, Danemarca
Cand: 30 iunie-3 iulie

Peste 100.000 de scandinavi iau parte la acest festival, unde se cant muzica rock, hip-hop si chill. Printre invitatii asteptati se numara formatii celebre, precum Iron Maiden, Mastodon, Pj Harvey si Tv On The Radio.

Bestfest
Unde: Bucuresti
Cand: 1 – 3 iulie

Cel mai mare festival organizat in Romania, la doar cateva minute de aeroportul din Otopeni. Pe izlazul comunei Tunari, pe malul lacului Pasarea. B’ESTFEST PARK este situat in partea de nord a Bucurestiului, zona Pipera-Tunari, la doar 10 minute de Piata Presei Libere.

Printre artistii invitati se numara Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Pendulum si Roger Sanchez.

Exit Festival, Serbia
Unde: pe malurile Dunarii
Cand: intre 7 si 10 iulie

Festivalul Exit are loc pe malurile Dunarii, antreneaza un numar impresionant de turisti si reprezinta o atractie turistica de sine statatoare. Festivalul a inceput in 2000, ca o miscare de protest a tinerilor impotriva regimului lui Slobodan Milosevic. Printre artisti se numara formatii de rock, hip-hop si punk, precum Arcade Fire, Portishead, MIA, Editors, Pulp, Underworld si Jamiroquai.

Oxegen
Cand: intre 7 si 10 iulie
Unde: Ireland

Festivalul Oxegen se tine in fiecare an, in Irlanda, fiind sponsorizat de Heineken de fiecare data. Anual sunt asteptati peste 80.000 de participanti, dornici sa asculte concertele unora dintre cele mai in voga trupe. La editia de anul acesta vor veni The Black Eyed Peas, Foo Fighters, Coldplay, Beyoncé, The Script, Arctic Monkeys and Slash.

Benicassim
Cand: intre 14 si 17 iulie
Unde: Portul Benicassim

Ritmuri nebunesti pe plajele Spaniei, una dintre combinatiile greu de refuzat de cei mai multi turisti tineri. Benicassim, festivalul organizat pe din portul orasului Benicassim (provincia Castellon), la 92 de km de aeroportul Valencia, din Spania. Locatia este una foarte mare, avand o suprafata de 120.000 de metri patrati. Formatiile fac parte din genurile rock, pop si hip-hop si sunt asteptati The Streets, The Strokes, Arctic Monkeys, Arcade Fire, Brandon Flowers, Paolo Nutini si Mumford & Sons.

Spirit of Burgas
Cand: 12-14 august
Unde: Bulgaria

Spirit of Burgas poate fi definit ca super sunete pe super plaje, noteaza lonelyplanet.com. Tarmul Marii Negre este martorul unei manifestatii muzicale de proportii, un maraton la care iau parte mii de turisti. Trupele asteptate sa faca un spectacol de zile mari sunt Moby, Skunk Anansie si Deftones, printre altele.
Cand: 12-14 august

Leeds Festival si Reading Festival

Cand: 26-28 august
Unde: Marea Britanie

Leeds Festival si Reading Festival, doua festivaluri cu reputatie printre iubitorii genului rock, invaluie in ritmuri de tobe atat Parcul Bramham cat si zona Richfield Ave. Printre invitatii mult-asteptati se numara Muse, Pulp, My Chemical Romance, Elbow, The Strokes, The National si Interpol.

Berlin Festival
Unde: Berlin
Cand: in zilele de 9 si 10 septembrie

Festivalul din Berlin atrage in fiecare an un numar record de turisti, fani ai muzicii. Organizatorii au programat festivalul in locul fosului aeroport Tempelholf, unde au atras mai multe formatii, din genuri diferite de muzica. Printre invitati se numara Suede, Primal Scream, Mogwai, Boy George, The Rapture, Santigold si Aloe Blacc.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#festival europa, #festival muzica, #vacanta, #vacanta festival , #stiri Heineken