Castigurile Heineken au urcat cu 15%

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 15:15
1383 citiri
Castigurile Heineken au urcat cu 15%

Heineken NV, cel de-al treilea producator de bere din lume, a anuntat ca profitul sau trimestrial dupa impozitare a crescut cu circa 15% si si-a majorat previziunile privind castigurile din 2009, dupa ce a inchis fabricile din Irlanda si Spania ca sa compenseze scaderea cererii, iformeaza Bloomberg, citat de NewsIn. 

Heineken NV, cel de-al treilea producator de bere din lume, a anuntat ca profitul sau trimestrial dupa impozitare a crescut cu circa 15% si si-a majorat previziunile privind castigurile din 2009, dupa ce a inchis fabricile din Irlanda si Spania ca sa compenseze scaderea cererii, potrivit Bloomberg.

Heineken a anuntat ca profitul din al treilea trimestru, excluzand anumite taxe, a crescut cu circa 15%, fara sa precizeze cifra exacta sau nivelul profitului net.

Heineken a mai precizat miercuri ca se asteapta ca profitul net, ce exclude castigurile si pierderile unice, dobanzile, amortizarile, fluctuatiile valutare si achizitiile, sa inregistreze o crestere de peste 10% in acest an, in contextul in care grupul estima pana in prezent o crestere de aproape 10%.

Compania a anuntat ca "preturile puternice, imbunatatirea vanzarilor si reducerile agresive de costuri" au ajutat Heineken sa compenseze scaderea volumului de bere vanduta cu 4,7%, declin ce a depasit estimarile analistilor.

Reducerile de costuri "ne dau incredere ca Heineken poate genera in continuare castiguri bune in acest an", a declarat Jonathan Fell, analist in cadrul Deutsche Bank AG.

Vanzarile au scazut in al treilea trimestru cu 3,9%, la 4,07 miliarde euro, a anuntat Heineken, rezultatele fiind sub estimarea medie a analistilor, de 4,12 miliarde euro.

Compania a anuntat ca profitul net excluzand elementele exceptionale, dobanzile si amortizarile din 2009 ar putea fi sub nivelul inregistrat anul trecut, unul dintre motive fiind efectele valutare nefavorabile. 

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#castiguri, # heineken, # producator, # profit, # costuri , #stiri Heineken