Afacerile Heineken Romania au crescut cu 9% in 2009

Luni, 29 Martie 2010, ora 13:10
1649 citiri
Afacerile Heineken Romania au crescut cu 9% in 2009

Producatorul de bere Heineken Romania a inregistrat anul trecut o crestere de 9% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2008, ajungand la 1,048 miliarde lei (brut) si 896 milioane lei (net), a comunicat luni compania, precizeaza NewsIn.

"Performanta inregistrata in 2009 demonstreaza ca strategia noastra - focus pe valoare - da rezultate. Aceasta performanta este si mai valoroasa in contextul unui an dificil, in care volumele de vanzari au scazut, atat la nivel de piata, cat si la nivel de companie.

Investitiile in marcile noastre focus, precum si strategia noastra de a ne concentra pe activele de baza ale companiei au contribuit la cresterea cifrei de afaceri cu 9% in 2009, comparativ cu 2008.

Pe parcursul anului 2009 ne-am imbunatatit abilitatea de a genera lichiditati printr-o revizuire atenta a investitiilor, prin programele de management al costurilor si prin si managementul capitalului de lucru.

In ceea ce priveste volumele de vanzari, in 2009 acestea au avut aceeasi evolutie ca si piata berii", a declarat general managerul Heineken Romania, Jan Derck van Karnebeek.

In ceea ce priveste evolutia industriei berii in acest, reprezentantii Heineken Romania spun ca este dificil de prevazut, data fiind situatia economica actuala inregistrata atat la nivel international, cat si la nivel national.

Potrivit Asociatiei Berarii Romaniei, piata de bere din Romania a scazut anul trecut cu 13%, fiind afectata de scaderea puterii de cumparare a romanilor.

#afaceri, #heineken, #miliarde , #stiri Heineken