Heineken Romania: Afaceri in crestere cu peste 11% in S1

Vineri, 31 August 2012, ora 16:01
1824 citiri
Heineken Romania: Afaceri in crestere cu peste 11% in S1

Producatorul de bere Heineken Romania a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 544 milioane de lei, in crestere cu 11,8% fata de aceeasi perioada din 2011. Volumul vanzarilor companiei a avansat cu 5% in prima jumatate a acestui an.

Piata romaneasca urmeaza evolutia companiei din Europa Centrala si de Est, unde volumul de bere vanduta a crescut cu 5,7%, a declarat, vineri, Onno Rombouts, managing director al Heineken Romania.

Compania olandeza detine patru fabrici in Romania, la Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures, cu 1.200 angajati.

Producatorul a anuntat saptamana trecuta ca volumul vanzarilor Heineken in Romania a crescut cu aproximativ 6% in prima jumatate a acestui an si ca profitul a scazut.

Scaderea profitului a fost determinata de investitiile implementate in sustinerea brandurilor si de costurile legate de ambalaje, care au crescut in 2012.

Oficialul Heineken nu a oferit detalii privind rezultatul net obtinut in primul semestru in Romania. El a mentionat ca Heineken a vandut in acest an un teren situat in Otopeni si cauta cumparatori pentru alte doua astfel de proprietati, in Arad si in zona Grivita din Bucuresti.

Rombouts spune despre piata romaneasca ca este foarte competitiva pentru ca exista multe companii, ceea ce are ca rezultat un nivel redus al preturilor comparativ cu cele din alte tari din regiune si din afara ei.

Luna aceasta, Heineken a anuntat un profit net in crestere cu 30% pentru primul semestru al anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 783 milioane de euro, in mare parte datorita vanzarii participatiei la o mica fabrica din Republica Dominicana, in valoare de 131 milioane de euro.

Profitul Heineken in primele sase luni, in crestere cu 30%

Datele comunicate anterior de companie arata ca veniturile grupului in regiune au urcat usor in perioada analizata, la 1,58 miliarde euro, iar profitul EBIT (inainte de dobanzi si taxe) a scazut cu 27%, la 114 milioane euro.

Heineken Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,04 miliarde de lei (245,3 milioane euro), in crestere cu 11,5%, iar volumul vanzarilor a urcat cu 7,5%.

Grupul olandez a inregistrat in primul semestru venituri de 8,77 miliarde euro la nivel mondial, in urcare cu 5%, iar profitul net a urcat cu 30%, la 783 milioane euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Heineken afaceri Romania 2012, #Heineken rezultate financiare, #Heineken Romania evolutie 2012 , #Cifra de afaceri