Un nou concept de transport: Tubul de mare viteza

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 16:01
1852 citiri
Un nou concept de transport: Tubul de mare viteza

Cum ar fi sa faci doua ore de la New York, pana la Beijing? Sau 45 de minute de la New York la Los Angeles? Pare o poveste SF. In fapt este posibil si este un nou concept de transport: tubul de mare viteza.

Cu acest Tube Transport (ETT), concept care teoretic este perfect posibil in ziua de azi, complicatiile calatoriilor de lunga durata ar putea disparea definitiv, prin reducerea semnificativa a timpului de calatorie.

ETT este o calatorie in niste compartimenmte speciale cu cel mult sase locuri, plus un spatiu pentru bagaje, cu o viteza de circ 6.400 de kilometri pe ora. Propulsarea se face cu ajutorul levitatiei magnetice, in tuburi vidate unde frecarea cu aerul, este zero.

In aceste tuburi, viteza incredibila te poate duce de la New York la Los Angeles in doar 45 de minute, iar de la New York la Beijing, in doua ore. Un circuit complet in jurul lumii se poate face in doar sase ore, scrie Digital Trends.

In ciuda vitezei uriase, pasagerii nu vor avea niciun disconfort, deoarece viteza nu produce decat o acceleratie de 1G, comparabila cu energia dezvoltata de o masina normala pe o autostrada.

Citeste mai multe despre Un nou concept de transport: Tubul de mare viteza pe Ziare.com

#transport inovativ, #tubul de mare viteza , #Tehnologie