Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Telemobil si Cosmote au ajuns la un acord privind interconectarea

Telemobil si Cosmote au ajuns la un acord privind interconectarea

Operatorii de telefonie mobila Cosmote si Telemobil au ajuns la un acord verbal pentru incheierea litigiului privind interconectarea, care a dus la intreruperea temporara a apelurilor intre clientii celor doua retele, la inceputul lunii martie, au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii firmelor.

Acordul privind termenii interconectarii va fi stabilit in forma scrisa in saptamanile urmatoare, au precizat vineri reprezentantii operatorilor.

Partile nu oferit detalii asupra termenilor acordului.

Motivul intreruperii conexiunilor intre Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, si Cosmote Romania a fost imposibilitatea ajungerii la un acord cu privire la nivelul taxelor de interconectare intre cele doua retele.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a intervenit in disputa si a decis, la 2 martie, reluarea conexiunilor intre Telemobil si Cosmote Romania dupa ce primul operator le-a intrerupt la 1 martie, ora 00:00.

Legaturile de interconectare intre cei doi operatori de telefonie mobila au fost restabilite in 2 martie, ora 12:00, in baza deciziei ANRCTI. In acest interval de timp, utilizatorii celor doi operatori nu au avut posibilitatea sa efectueze apeluri intre cele doua retele.

Pana la solutionarea pe fond a litigiului, tarifele de interconectare intre cele doua retele au fost stabilite de ANRCTI pe baza principiului reciprocitatii la nivelul de 0,12 dolari/minut pentru apeluri si de 0,03 dolari/SMS. In cazul celorlalte conditii comerciale, au fost aplicate cele practicate de parti pana la momentul intreruperii furnizarii serviciilor de interconectare.


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori