Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania se numara printre tarile UE cu cel mai scazut procent al utilizarii robotilor

Romania se numara printre tarile UE cu cel mai scazut procent al utilizarii robotilor


Anul trecut, 7% dintre companiile din Uniunea Europeana cu cel putin zece angajati foloseau roboti industriali sau roboti pentru prestari de servicii, in timp ce in Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria si Romania se inregistra cel mai scazut procent al utilizarii robotilor, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Marile intreprinderi folosesc robotii mult mai mult (25% din firmele cu 250 de angajati sau mai mult) decat companiile medii (12% din firmele cu 50 - 249 angajati) sau mici (5% din firmele cu 10-49 angajati).

Cel mai ridicat procent al companiilor din Uniunea Europeana care foloseau in 2018 roboti industriali sau roboti pentru prestari de servicii se inregistra in Spania (11%), Danemarca si Finlanda (ambele cu 10%) si Italia (9%), iar cel mai scazut in Cipru (1%), Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria si Romania (toate cu 3%).

Companiile folosesc mai mult robotii industriali (5%) decat robotii pentru prestari de servicii (2%).

Robotii industriali sunt folositi frecvent in industria prelucratoare (16%), in timp ce robotii pentru prestari de servicii se folosesc in retail si in industria prelucratoare (ambele cu 4%) .

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2474 ori
Citeste mai multe desprerobot industrial robotica