Primul ceas din Europa echipat cu tehnologia PayPass

Marti, 29 Mai 2007, ora 15:05
1043 citiri

MasterCard Worldwide a anuntat lansarea primului ceas din Europa echipat cu tehnologia contactless MasterCard PayPass, in parteneriat cu Garanti Bank din Turcia. Aceasta noua metoda de plata bazata pe tehnologia PayPass va face ca platile de valoare mica sa fie realizate mai rapid si mai usor.

Consumatorii nu fac decat sa treaca noul lor ceas prin fata cititorului PayPass, la fel cum ar trece un card de credit, pentru a realiza tranzactii, la peste 600 de locatii ale comerciantilor din Turcia, printre care se numara Burger King, Starbucks, Cinebonus, A°stanbul Ataturk Airport Otopark si A°stanbul Ferry Corporation.

Ceasul PayPass permite utilizatorilor sa faca cumparaturi cu o valoare de sub 15 Euro, fara a mai fi nevoie de semnatura sau cod PIN. Pentru cumparaturi de valoare mai mare, se va cere in continuare semnatura.

"Platile contactless au un rol important privind inlocuirea numerarului in comertul european. Lansarea unui instrument de plata foarte inovator, cum este acest ceas, in parteneriat cu Garanti Bank, reprezinta doar o modalitate prin care aducem pe piata din Europa alternative la numerar, mai rapide si mai sigure" a declarat PayPass Product Manager, MasterCard Worldwide, Cathleen Conforti.

In primul trimestru din 2007, erau peste 14 milioane de carduri si dispozitive MasterCard PayPass pe piata, acceptate la peste 51.000 de locatii ale comerciantilor din intreaga lume, inclusiv McDonald's, Starbucks, 7 Eleven, CVS, Duane Reade, Sheetz si Regal Entertainment Group. Interesul fata de PayPass nu s-a limitat numai la locatiile comerciantilor.

Tehnologia s-a dovedit a fi populara in locatiile sportive, iar acum MasterCard PayPass este acceptata pe stadioanele unde se desfasoara Major League Baseball si National Football League, dar si la numeroase evenimente de golf.

Bloombiz