Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP Romania si Novensys 25 milioane de euro pentru cardurile de sanatate

HP Romania si Novensys 25 milioane de euro pentru cardurile de sanatate


Consortiul HP Romania si Novensys Corporation va furniza Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) solutia IT destinata introducerii cardului electronic de asigurari de sanatate, valoarea contractului ridicandu-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

Potrivit caietului de sarcini, publicat in septembrie 2011, licitatia a fost estimata la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

"Comisia de licitatie a stabilit ca oferta castigatoare este cea depusa de Hewlett Packard (Romania) SRL, in asociere cu Novensys Corporation SRL, a carei valoare se ridica la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertantilor in data de 21 februarie", se arata intr-un raspuns al Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" (CNIN) la solicitarea MEDIAFAX.

In cadrul licitatiei, Imprimeria Nationala a avut calitatea de unitate centralizata de achizitii, iar CNAS de unitate contractanta, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalitatii de realizare a sistemului national al cardurilor nationale de asigurari sociale de sanatate.

"Contractul cu ofertantul desemnat castigator se va incheia de catre CNAS, care va achita si sumele contractuale, CNIN nefiind implicata financiar in contract", se mai spune in raspunsul Imprimeriei Nationale.

Alaturi de HP Romania si Novensys Corporation, la licitatie s-au mai inscris consortiile UTI Systems si Certsign, Indra Sistemas (Spania) si Teamnet International, precum si Ericsson Telecommunications Romania si Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Nationala este la a doua incercare de atribuire a contractului, dupa ce, in iulie 2011, prima procedura a fost anulata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), in urma unei contestatii depuse de Ericsson Telecommunications Romania.

Contractul va avea o durata de 9 luni de la data atribuirii si va fi finantat din surse proprii.

Scopul cardulului de sanatate

Prin introducerea cardului electronic de asigurari de sanatate, autoritatile intentioneaza identificarea si verificarea eligibilitatii pacientului din punct de vedere al calitatii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, cat si accesul si utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidentele, raportarile si decontarile serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, in special in caz de urgente medicale.

Totodata, implementarea cardului national de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul si schimbul de date in conditii de deplina siguranta si protectie a datelor cu caracter personal, conform legislatiei in vigoare si recomandarilor Uniunii Europene.

Cardul national va fi emis individual pentru fiecare asigurat si distribuit la domiciliu prin posta.

Solutia informatica care va gestiona cardul electronic va fi calibrata pentru a gestiona un numar de 15 milioane de asigurati, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultatii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinari/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an si 5,4 milioane de internari in spitale/an.

Hewlett Packard (Romania) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente IT.

In 2010, afacerile companiei au insumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Cu o experienta de 15 ani in domeniu si peste 220 de angajati, Novensys Corporation este un integrator local de solutii informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlata de Cezar Florin Golumbeanu - 22,8 %, Andrei Stefan Caunii - 21,75 %, Robert Florin Cristea - 22,05 % si ICB Investment Limited (Cipru) - 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro in 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 3013 ori