Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Birouri, sefi si colegi de munca virtuali pana in 2025

Birouri, sefi si colegi de munca virtuali pana in 2025


Evolutia tehnologiei va schimba fundamental relatiile profesionale si mult mai devreme decat ne-am imagina. Sa lucrezi prin intermediul hologramelor, fara sa-ti intalnesti vreodata colegii, este un scenariu care s-ar putea transforma in realitate in anul 2025, potrivit unui grup de cercetatori de la mai multe universitati de prestigiu.

In 2025, angajatii nu vor mai lucra in birouri, ci direct de acasa, cu ajutorul noilor tehnologii, care vor permite, spre exemplu, conferinte holografice, potrivit BBC.

In plus, vom putea interactiona cu aparatura fara sa o atingem si vom printa documente 3D, prevad cercetatorii de la Imperial College London, the Massachusetts Institute of Technology (MIT), the University of Washington, guvernul britanic si alte organizatii academice.

Clasicele cladiri de birouri vor deveni o amintire, de vreme ce angajatii vor lucra direct de acasa, unde vor dispune de echipamente performante.

Interconectarea aparaturii, primul pas

Iar lucrurile se misca deja in aceasta directie. Pana la sfarsitul anului, vor exista 1,2 miliarde de aparate electronice interconectate in 800 de milioane de case cu acces la Internet, potrivit IBM.

In viitor, toate dispozitivele electronice vor fi interconectate, iar lentile ultraperformante iti vor permite ca un click sa se transforme intr-o clipire ce te va transporta virtual in sala de sedinte.

Grupurile de lucru vor fi organizate digital in toata lumea, iar legatura va fi tinuta prin intermediul tehnologiilor care vor oferi angajatilor mai multa libertate de miscare.

Desi poate parea inspaimantator acest scenariu desprins parca din literatura SF, cercetatorii spun ca un astfel de sistem va presupune eliberarea de multe restrictii si mai putina munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1631 ori