Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

80% din produsele Acer vor avea touch-screen in 2015

80% din produsele Acer vor avea touch-screen in 2015


Producatorul de calculatoare personale Acer Inc estimeaza ca pana la finele lui 2015 aproximativ 80% din produsele sale vor avea tehnologia touch-screen, in speranta ca noile tablete si notebook-uri ii vor relansa vanzarile pe o piata a PC-urilor care a inregistrat cele mai scazute livrari din ultimii patru ani, transmite Reuters.

Presedintele Acer, J.T. Wang, a declarat luni ca ponderea modelelor cu tehnologia touch-screen ar urma sa creasca de la 25% in acest trimestru la 30-35% din totalul vanzarilor de notebook-uri pana la finele anului. Acer, al patrulea producator mondial de PC-uri, a livrat 1,2 milioane tablete in perioada ianuarie-martie 2013 dar are o tinta de 5-10 milioane unitati pentru intregul an.

"Pretul si oferta de paneluri touch sunt unele constrangeri in prezent insa acestea se vor diminua ceea ce va conducea la cresterea gradului de penetrare a dispozitivelor touch", a declarat J.T. Wang.

Firma de cercetare IHS estimeaza si ea ca livrarile de PC-uri mobile echipate cu tehnologia touch vor creste rapid in acest an, ajungand la 25% din totalul vanzarilor de notebook-uri in 2016.

Presedintele Acer a mai spus ca in acest an se asteapta la o scadere a livrarilor totale de PC-uri, insa segmentele notebook-uri si tablete vor inregistra o crestere combinata de 10-15%. Potrivit firmei de cercetare Gartner, in primul trimestru al acestui an livrarile globale de PC-uri au atins cel mai scazut nivel din ultimii patru ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1593 ori