VIDEO CES 2014 dezvaluie un nou competitor pe piata consolelor de jocuri

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:30
2258 citiri
VIDEO CES 2014 dezvaluie un nou competitor pe piata consolelor de jocuri

Alienware si Valve au prezentat in cadrul CES 2014 noua consola de jocuri, Alienware Steam Machine, dupa o colaborare de patru ani, conceputa pentru a combina performantele unei console cu cele ale unui PC.

"Colaboram cu Alienware de cand am inceput sa definim acest concept. Orientarea Alienware catre segmentul gaming, designul si performntele, precum si succesul lor la nivel global au facut din aceasta companie partenerul nostru ideal pentru acest proiect. Rezultatul colaborari este Alienware Steam Machine, o consola care incapsuleaza intregul potential a ceea ce ar trebui sa fie Steam Machine", a declarat Gabe Newell, fondatorul Valve.

Valve este "parintele" Half-Life

Alienware este o compania specializata pe dezvoltarea de PC-uri performante pentru gaming, iar Valve este dezvoltatorul unei dintre cele mai mari platforme de jocuri online si creatorul francizei Half-Life.

Consola Steam Machine include inginerie avansata intr-un design atragator, in incercarea de a atrage cat mai multi cumparatori.

Principalii competitori pentru acesta noua consola sunt Xbox One si PlayStation 4. Pretul nu a fost dezvaluit la CES 2014, insa oficialii companiilor au spus despre acesta ca va fi "competitiv".

Sursa video: The Verge

Steam Machine are inclus Steam Controller si are sistem de operare Steam OS, care este dezvoltat pe baza Linux.

Pe langa Alienware, la dezvoltarea acestei console au mai fost implicate companiile Alternate, CyberPowerPC, Digital Storm, Falcon NW, GigaByte, iBuyPower, Maingear, Material.net, Next Spa, Origin PC, Scan, Webhallen si Zotac.

#alienware steam, #consola jocuri, #consola CES , #Stiri Hardware