Unul din 5 americani si-ar cumpara un Kindle Fire. Cum ramane cu iPad-ul?

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 21:33
1325 citiri
Unul din 5 americani si-ar cumpara un Kindle Fire. Cum ramane cu iPad-ul?

Unul din 5 americani si-ar cumpara o tableta Kindle Fire in defavoarea unui iPad, arata un sondaj dat publicitatii de Change Wave Reasearch. Rezultatele intra in contradictie cu recenziile date de specialistii in domeniu, care considera Kindle mult inferior iPad-ului.

Este prentru prima data de la lansarea iPad cand un un rival Apple reuseste sa obtina o valoare atat de ridicata in prognozele de vanzari, scrie Techcrunch.

La sondaj au participat 3.043 de americani, care au fost intrebati daca planuiesc sa isi cumpere o tableta si ce marca vor alege.

Potrivit rezultatelor sondajului, 2% dintre respondenti deja si-au comandat device-ul, 5% spun ca este foarte probabil sa aleaga Kindle, si 12% sustin ca se vor mai gandi la alegerea lor.

Desigur, astfel de sondaje nu reflecta in mod sigur preferintele de cumparaturi ale clientilor. Este usor sa indici un produs, care sa iti placa, insa de aici pana la a scoate efectiv bani din buzunar pentru a cumpara o tableta este cale lunga. Ceea ce subliniaza cu certitudine acest studiu este faptul ca modelul de tableta propus de Amazon este luat in considerare de cumparatori.

Desi Amazon are toate premisele de marketing pentru a face din Kindle Fire un adevarat competitor pentru iPad, tehnologia nu pare sa fie de partea Amazon.

Dispozitivul a primit nenumarate recezii negative din parte New York Times, David Pogue, Walt Mossberg de Wall Street Journal, The Economist, Wired, Engadget.

"Pentru a fi clar, Kindle este mai putin viabil decat un iPad de 499 dolari. Are un ecran mai mic, bateria rezista mult mai putin, are un browser Web mai lent, are jumatate din capacitatea de stocare a unui iPad, nu are camera sau microfon. Tableta are, de asemenea, o interfata rigida."

Cu toate acestea, Dave Bizkit, vice-presedinte Amazon a anuntat saptamana trecuta ca tableta este cel mai vandut produs de la Amazon.

Ramane intrebarea daca Amazon va putea remedia problemele tehnice pentru a putea rezista pe piata de profil?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kindle Fire probleme tableta, #recenzii tableta , #Stiri Hardware