Tableta inlocuieste tabla. Invatamantul in era tehnologiei

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 09:20
1535 citiri
Tableta inlocuieste tabla. Invatamantul in era tehnologiei
Foto: betakit.com

Cele mai noi tehnologii promit sa imbunatateasca metodele de predare si sa le asigure tuturor copiilor acel tip de educatie personalizata la care aveau pana acum acces doar copiii din familii bogate.

Nu este cazul deocamdata in Romania, insa scoli din SUA, din mai multe tari europene nordice, dar si din America Latina si India au abandonat instrumente de predare precum carti, caiete sau tabla in favoarea unor dispozitive si produse software special dezvoltate de startup-urile din domeniu, iar reprezentantii unitatilor de invatamant spun ca functioneaza.

La capitolul minusuri, pe langa costurile ridicate ale unor astfel de produse, mai sunt si aspectele legate de protejarea datelor personale, care ii ingrijoreaza pe parinti.

Lectiile structurate sub forma unui joc, predate pe tablete, le permit copiilor sa progreseze in ritmul lor propriu si sa primeasca feedback instant la fiecare pas, scrie The Economist.

Fara tabla, creta si manuale: Cum vrea un liceu din Norvegia sa ...citeste mai departe despre "Tableta inlocuieste tabla. Invatamantul in era tehnologiei" pe Ziare.com

#tehnologie scoli, #elevi tablete, #invatamant modern, #tablete scoli , #Stiri Hardware