Sony anunta lansarea consolei PlayStation 4

Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:12
2115 citiri
Sony anunta lansarea consolei PlayStation 4

Grupul japonez Sony a anuntat miercuri ca in acest an va lansa pe piata urmatoarea generatie a consolei de jocuri video PlayStation, in incercarea de a relansa activitatile sale din domeniul produselor electronice, transmite Reuters.

Noua consola, PlayStation 4 (PS4), va avea o noua interfata si va permite utilizatorilor sa joace jocuri gazduite de servere si de asemenea sa faca schimb de fisiere video cu prietenii. Grupul japonez nu a dezvaluit pretul sau data exacta a lansarii, dar a subliniat ca PlayStation 4 va fi disponibila pentru sezonul sarbatorilor de iarna.

"Ziua de astazi marcheaza momentul adevarului si un pas in fata pentru PlayStation", a declarat directorul general al Sony Computer Entertainment, Andrew House.

Inainte de Sony, rivalul Nintendo a inceput sa comercializeze inca din luna noiembrie a anului trecut noua sa consola Wii U. De asemenea, grupul american Microsoft Corp se pregateste sa lanseze si el in vara acestui an o noua versiune a consolei Xbox.

In pofida noilor lansari, producatorii de console de jocuri video se confrunta cu o concurenta crescut din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analistilor, tabletele si smartphoneurile controleaza aproximativ 10% din piata de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar in cativa ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

#Sony lansare PlayStation 4, #Sony consola video, #Sony consola jocuri , #Stiri Hardware