Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiera in Romania: Samsung transforma catalogul scolar intr-un gadget hi-tech

Premiera in Romania: Samsung transforma catalogul scolar intr-un gadget hi-tech


La Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", profesorii trec notele si absentele pe tablete Samsung.

In cadrul unui demers unic pe piata locala, Samsung Electronics Romania a colaborat cu unul dintre liceele de prestigiu ale tarii, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", pentru a implementa primul sistem de catalog virtual, din Romania, ce utilizeaza o conexiune wireless. In urma acestei initiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete Samsung Galaxy Tab 8.9, aflate permanent in custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor Samsung, profesorii pot trece notele, absentele si alte mentiuni detaliate cu privire la elevi si activitatea lor in sala de clasa, in timp ce parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet.

"Tabletele ofera, atat profesorilor, cat si parintilor, posibilitatea de acces instant la situatia scolara a elevilor, eficientizand procesul de control si indrumare. Astfel, speram ca acest proiect sa devina un exemplu si pentru alte scoli si licee din Romania", a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics Romania.


,,Tableta Samsung devenita catalog virtual nu inlocuieste catalogul clasic, ci il completeaza intr-un mod care va aduce cu siguranta beneficii tuturor celor implicati in procesul de educatiei al copiilor nostri, reusind in acest fel ca triumviratul scoala - elevi - parinti sa capete o dimensiune reala", a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu".

Profesorii acceseaza un sistem informatic

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic in care pot stoca, pe langa note si absente, si informatii detaliate, precum intarzierile elevului la ora de curs sau temele nefacute. Pe langa functia de catalog, tabletele Samsung Galaxy Tab 8.9 servesc si drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectarii la un proiector sau la boxe pentru a difuza continut multimedia.


"Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibila de a aduce material didactic la orele de curs. In loc sa poarte cu sine o harta de dimensiuni mari, cu o greutate considerabila, profesorul trebuie doar sa aiba la indemana catalogul virtual, pe care poate incarca harti digitale de inalta rezolutie, ce pot fi afisate cu usurinta, prin intermediul unui proiector compact," a completat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu".


Pentru a accesa informatiile despre situatia scolara a copiilor, parintii trebuie doar sa acceseze un cont personal, la care au acces non stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile in acest moment, sistemul este accesat, in medie, de trei ori pe saptamana, de catre trei sferturi dintre parinti.


Pentru a sustine implementarea acestui proiect, Samsung a donat 25 din cele 41 de tablete care sunt utilizate in prezent in cadrul Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu".

Tableta Samsung Galaxy Tab 8.9 are o grosime de 8,6 milimetri si o greutate de 470 de grame. Tableta functioneaza cu sistem de operare Android

Tableta are un ecran de 8,9 inchi cu rezolutie de WXGA 1280 x 800.

Galaxy Tab 8.9 dispune de serviciul Samsung Readers Hub, o biblioteca ce include 12 ziare, 24 de reviste si 110.000 carti. Serviciul Samsung Social Hub reuneste email-ul, contactele, calendarul si conexiunile la retelele sociale intr-o singura interfata intuitiva si foarte usor de accesat.


Tableta are conectivitate WiFi si procesor dual core de 1GHz. Apelurile video si redarea continutului video HD sunt posibile datorita celor doua camere de 3 megapixeli, respectiv 2 megapixeli.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2067 ori